Share

Importatorul Volvo Cars în România, vânzări majorate cu 32%

EIT – Forum Auto, importatorul Volvo Cars în România, a anunțat că a încheiat anul 2023 cu un record în privința vânzărilor de vehicule ale mărcii suedeze.

Conform oficialilor importatorului, în cursul anului 2023 au fost livrate în România 1.384 de autoturisme Volvo noi, acest volum reprezentând o creștere semnificativă de 32% raportată la anul 2022.

Cererea în continuă creștere pentru modelele Volvo pur electrice și plug-in hybrid a contribuit decisiv la stabilirea recordului, 45% din totalul unităților livrate făcând parte din această categorie. În același timp, ponderea ridicată a vânzărilor de autoturisme pur electrice și plug-in hybrid demonstrează interesul în continuă creștere al pieței locale pentru astfel de produse.

Confirmând trend-ul global, modelul Volvo XC60 a continuat să fie cel mai bine vândut model și în România, cu 555 de unități livrate în 2023, valoare corespunzătoare unei creșteri cu nu mai puțin de 52% comparativ cu anul 2022.

Topul celor mai bine vândute modele Volvo a fost completat de cel mai mare SUV din gamă, XC90, cu 322 de unități, iar pe locul trei s-a clasat modelul XC40 cu 317 unități livrate.

Volvo EX30, cel mai mic SUV din portofoliul producătorului scandinav, a fost prezentat în premieră mondială la jumătatea anului 2023. Comenzile pentru acest vehicul au fost deschise în România la scurt timp după lansarea globală, iar până la finalul anului volumul acestora a depășit așteptările astfel încât importatorul a solicitat pentru 2024 o majorare a cotei alocată de producător României.

Rețeaua Volvo Cars din România s-a extins în 2023 cu trei noi parteneri în Timișoara, Oradea și Tg. Mureș, ajungând la finalul anului să fie prezentă în nouă orașe.

„Suntem încântați de rezultatele remarcabile obținute în 2023, reflectând loialitatea clienților Volvo, profesionalismul echipelor noastre dar și creșterea continuă a apetitului pentru autoturismele din gama Volvo. Ne bucurăm să vedem că modelele noastre electrice și plug-in hybrid devin tot mai populare, arătând că tendința către mobilitate sustenabilă în România este în plină ascensiune. Drept urmare extinderea rețelei de dealeri autorizați Volvo Cars subliniază angajamentul nostru pentru a oferi accesibilitate și servicii premium pe întreg teritoriul României”, a declarat Bogdan Huidan, director general al EIT – Forum Auto.

În România, Volvo Cars este reprezentată de grupul Euro Inter Trade, înființat în 1990, iar autoturismele sunt distribuite prin sucursala Forum Auto. Producătorul suedez a înregistrat în 2023 un profit operațional de 25,6 miliarde SEK (2,26 mld. euro). Veniturile în 2023 s-au ridicat la un nivel de 399,3 miliarde SEK (35,3 mld. euro), în timp ce vânzările globale au atins un record de 708.716 mașini.

Citește și:

Leave a Comment