Share

Un tablou al „noului Andy Warhol”, vândut la licitație cu peste 1 mil. USD

Tabloul „Mona Lisa Torera”, al pictorului spaniol stabilit în SUA Domingo Zapata, s-a vândut cu peste un milion de dolari la o licitaţie organizată într-o gală de binefacere a UNICEF.

„Mona Lisa Torera”, care a fost achiziţionat de un colecţionar american anonim la licitaţia supervizată de casa Sotheby’s, i-a avut printre participanţi şi pe actorul Leonardo DiCaprio.

„După o luptă strânsă a ofertelor, pictura lui Zapata «Mona Lisa Torera» s-a vândut cu 1.027.000 de dolari, depăşind oferta pe care a făcut-o DiCaprio pentru această piesă”, notează agenţia care se ocupă de imaginea pictorului.

„Un nou racord de licitaţie în cariera mea! Iubesc copiii şi aceasta îmi umple inima de bucurie! Suma va fi donată 100% pentru a-i ajuta pe copiii nevoiaşi”, subliniază Zapata, un spaniol din Mallorca stabilit la New York, unde a lucrat în sectorul financiar înainte de a se dedica picturii.

Celebrităţi, precum actorii DiCaprio şi Johnny Depp, miliardarul american George Soros, banca americană Goldman Sachs, Diana Picasso (nepoata celebrului pictor Pablo Picasso), printre alţii, au cumpărat tablouri ale pictorului spaniol.

Domingo Zapata a fost calificat recent de New York Post drept „noul Andy Warhol”.

Gala, care s-a încheiat cu un recital al artistei britanice Dua Lipa, era destinată strângerii de fonduri pentru activitatea UNICEF desfăşurată pentru a combate sărăcia şi excluziunea socială a copiilor din întreaga lume.

Leave a Comment