Share

Târg de Moş Nicolae la Muzeul Satului din București

O serie de evenimente desfăşurate sub genericul „Muzeul Satului… în sărbătoare!” se va desfăşura între 1 şi 5 decembrie, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

Programul târgului de la Muzeul Satului va debuta cu un târg cu obiecte şi bucate tradiţionale româneşti, vizitatorii putând procura păpuşi şi icoane, instrumente muzicale, vase din lut, dar şi colaci şi pâine cu maia, miere, dulceaţă, cozonaci, murături, dulceţuri şi zacuscă, sucuri naturale etc.

Cei mici sunt aşteptaţi de 1 Decembrie să descopere frumosul meşteşugurilor populare în ateliere de creaţie şi, ca în fiecare an, Asociaţia Tradiţia Militară va fi prezentă şi va susţine pe aleile muzeului o demonstraţie militară în uniforme de epocă.

„Între 2 şi 5 decembrie, va avea loc Târgul de cadouri de Moş Nicolae, când vă invităm să alegeţi cadouri pentru cei dragi de la meşterii veniţi din întreagă ţară cu obiecte lucrate de ei. Cât timp părinţii şi bunicii vor alege cadourile, copiii vor putea participa fie la ateliere ce le sunt dedicate, unde vor deveni adevăraţi ucenici al lui Moş Crăciun învăţând să realizeze decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă, fie la teatrul de umbre unde le va fi prezentată Legenda lui Moş Nicolae”, precizează instituţia.

Până să ajungă să pună fiecărui copil un dar în ghetuţe, Moş Nicolae se va opri la bradul din foaierul de la Muzeul Satului cu mici cadouri.

Nu vor lipsi colindele interpretate de ansamblul „Mlădiţe ilfovene”, condus de interpreţii de muzică populară Mărioara Man Gheorghe şi Grigore Gherman.

Accesul în târg se face cu plata biletului de intrare şi cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară impuse de situaţia actuală, inclusiv prezentarea certificatului verde şi purtarea măştii de protecţie pe tot parcursul vizitei (interior şi exterior).

Leave a Comment