Share

Sute români de la o companie germană, infectați sau suspecți de coronavirus

Consulatul General al României la Munchen a anunțat că 263 dintre lucrătorii români de la o companie de conserve din regiunea Dingolfing-Landau au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu Covid-19.

Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen au obținut „date preliminare” care arată că un număr de 263 de români angajați ai unei companii din regiunea Dingolfing-Landau au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

MAE notează că 149 dintre persoanele infectate au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislaţia germană, iar restul de 114 cetăţeni români continuă perioada de carantină, în două locaţii diferite.

Totodată, potrivit datelor comunicate de Consulatul General al României la Munchen, alţi 206 lucrători români au fost plasaţi în carantină, aceştia fiind consideraţi contacţi direcţi ai persoanelor infectate.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară de la cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de Covid-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 089 553307 şi 0049 089 98106143, sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789.

Leave a Comment