Share

Super Bowl 2022: Venituri de 477 de milioane de dolari estimate pentru orașul-gazdă

Los Angeles Rams şi Cincinnati Bengals se vor înfrunta duminică în finala Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), celebrul Super Bowl.

Ediţia din acest an a finalei Ligii profesioniste de fotbal american (NFL) va genera venituri de 477 de milioane de dolari pentru oraşul Los Angeles, gazda Super Bowl-ului 2022.

Anunţul a fost făcut de autorităţile metropolei californiene cu trei zile înaintea meciului de pe SoFi Stadium, cu o capacitate de 70.000 de locuri, a cărui construcţie a costat peste cinci miliarde de dolari. „Asta înseamnă mii de noi locuri de muncă şi o ocazie de a prezenta Los Angeles-ul ca pe un oraşul global şi excepţional, aşa cum este”, consideră primarul Eric Garcetti.

Cel mai aşteptat eveniment sportiv din Statele Unite, Super Bowl-ul a atras anul trecut în faţa televizoarelor de 91,6 milioane de americani, care au urmărit victoria formaţiei Tampa Bay Bucanneers.

La meciul de duminică, difuzat de posturile NBC şi Telemundo, alături de platforma Peacock, un spot publicitar de 30 de secunde difuzat în timpul jocului ajunge să coste 7 milioane de dolari.

La fel ca şi show-ul muzical din pauza meciului, reclamele pentru Super Bowl sunt un spectacol în sine, la meciul de duminică urmând să fie difuzat primul trailer al serialului „Stăpânul inelelor” transmis de Amazon.

În afara finalei în sine, vor avea loc numeroase evenimente paralele în oraşul californian, printre care se numără Super Bowl Experience, un fel de parc de distracţii pentru iubitorii de fotbal american şi care a reunit 40.000 de spectatori în weekend-ul trecut.

Punctul central îl reprezintă însă meciul de duminică, ale cărui bilete ajuns la preţuri stratosferice. Pe StubHub, portalul de referinţă pentru revânzarea biletelor în Statele Unite, cel mai ieftin tichet de joi a costat 4.249,15 dolari, în timp ce pentru permisul de parcare, un lucru esenţial într-un oraş precum Los Angeles, preţul ajunge la 390,48 dolari pentru cel mai accesibil loc, aflat la o milă distanţă de stadion.

Citește și:

Leave a Comment