Share

Sigrid de Vries, viitor director general al ACEA

Fostă jurnalistă și, ulterior, director de comunicare al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Sigrid de Vries a deținut funcția de secretar general al CLEPA. Acum revine la ACEA ca director general.

ACEA, grupul de lobby al producătorilor auto europeni, a decis schimbarea din funcție a directorului său general, Eric-Mark Huitema, cu Sigrid de Vries, actual secretar general al Asociației Europene a Furnizorilor Auto (CLEPA).

Sigrid de Vries a mai reprezentat ACEA între 2006 și 2021 ca director de comunicare. În locul acesteia, în funcția de secretar general al CLEPA va fi numit Benjamin Krieger.

Acesta din urmă îndeplinește, din 2018, funcția de șef al afacerilor guvernamentale al CLEPA, cu accent pe standardele de emisii de CO2, alte surse de poluare și durabilitate. Benjamin Krieger lucrează de 15 ani cu politicienii europeni, el ocupând diferite poziții în Parlamentul European, dar și în firme de consultanță.

Schimbările la conducerea principalelor asociații europene ale constructorilor și furnizorilor din industria auto vin într-un moment în care companiile membre ale acestor grupuri de lobby se află într-o perioadă critică generată de tranziția către vehiculele electrice.

Sigrid de Vries și Benjamin Krieger trebuie să gestioneze fricțiunile din cadrul ACEA și CLEPA pe tema reacțiilor la încercarea politicienilor de la Bruxelles de a impune pachetul de măsuri „Fit for 55” care include și interzicerea comercializării de mașini noi cu motoare termice începând cu 2035.

Pe 14 iunie, aceste fricțiuni au dus la anunțul grupului Stellantis că renunță la calitatea de membru al ACEA. Deși nu a menționat cu exactitate motivele acestei decizii, Carlos Tavares, CEO al Stellantis, a anunțat că preferă să își creeze propriul forum dedicat „pasionaților de rezolvarea problemelor”, oameni care iau decizii „bazate pe fapte” pentru a crea o mobilitate „curată, sigură și accesibilă pentru societate în fața încălzirii globale”.

Pe lângă presiunea renunțării la vânzările de vehicule cu motoare alimentate cu benzină și motorină, inclusiv hibride, din 2035, producătorii de mașini și componente se pregătesc de o nouă lovitură venită de la Comisia Europeană. Aceasta trebuie să dezvăluie în curând propunerile de reglementări cu privire la standardele de depoluare Euro 7.

Citește și:

Leave a Comment