Share

Rolls-Royce a vândut în 2021 cel mai mare număr de mașini din istoria sa

Șeful Rolls-Royce, divizie a grupului BMW, a anunțat că marca britanică a vândut anul trecut 5.586 de vehicule, cel mai mare număr din istoria sa de 117 ani, în ciuda problemelor cauzate de pandemie.

În 2021 compania britanică Rolls-Royce, parte a grupului BMW, a comercializat 5.586 de vehicule, cu 49% mai multe decât în 2020. Rezultatul din 2021 este un record în întreaga istorie a mărcii.

„În sectorul de lux lupta nu s-a concentrat atât pe încercarea de a găsi clienți, cât mai degrabă pe producerea de mașini suficiente pentru a satisface cererea uriașă a clienților”, a declarat Torsten Müller-Ötvös, CEO-ul Rolls-Royce.

În opinia britanicilor, vânzările de mașini premium și de lux au crescut major pe piețele-cheie, precum China și Statele Unite, deoarece restricțiile de călătorie cauzate de pandemie au îngrădit cheltuielile bogaților lumii lăsându-le mai mulți bani pentru achiziții.

„Pandemia a forțat mulți oameni să rămână acasă, să nu mai călătorească, și din acest motiv există acumulări mari de bani care sunt cheltuite pe bunuri de lux. Noi am profitat de pe urma acestei stări de fapt”, consideră Müller-Ötvö.

Șeful Rolls-Royce a dezvăluit și că uzina din Goodwood a mărcii de lux funcționează aproape de capacitatea sa maximă, iar cataloagele de comenzi erau deja pline la finalul celui de-al treilea trimestru din 2021.

„Dacă faceți comandă pentru un Rolls-Royce astăzi vă puteți aștepta ca livrarea acestuia să aibă loc peste circa 1 an”, a menționat șeful producătorului de mașini de lux.

Totodată, Müller-Ötvös a menționat că, deși criza de semiconductori a fost un motiv de îngrijorare, grupul BMW „s-a asigurat că putem avea toți semiconductorii de care avem nevoie pentru a construi mașinile comandate, așa că nu am avut lipsuri”.

Ca și Rolls-Royce, rivalul britanic din zona mașinilor de lux Bentley – divizie a grupului Volkswagen – a anunțat săptămâna trecută că și a avut un an record. Vânzările Bentley au crescut cu 31% pe fondul unei cererii puternice.

Citește și:

Leave a Comment