Share

Spectre, primul Rolls-Royce complet electric, va fi lansat în 2023

Rolls-Royce a anunțat astăzi că primul său model complet electric va purta numele Spectre și va fi lansat pe piață în 2023.

Oficialii Rolls-Royce, companie aprținând grupului german BMW, au anunțat astăzi că pregătesc lansarea pe piață a primul vehicul 100% electric al mărcii de lux.

Spectre „va fi primul și cel mai bun model de super-lux. (…) Propulsia electrică se potrivește perfect pentru automobilele Rolls-Royce, mai mult decât pentru oricare altă marcă de automobile. Este silențiosă, rafinată și creează cuplu aproape instantaneu generând o putere extraordinară”, a declarat Torsten Mueller-Oetvoes, CEO al Rolls-Royce.

Șeful mărcii britanice de lux consideră, de asemenea, că acesta este cel mai important moment din istoria companiei de când aceasta a fost fondată în 1904. Mai mult decât atât, Mueller-Oetvoes a menționat că „Charles Rolls (n.n. – unul dintre fondatorii companiei) a făcut o profeție privind viitorul electric al automobilelor. În aprilie 1900 a experimentat un automobil cu motor electric și a declarat că acționarea electrică a acestuia este ideală. Rolls a spus: «Mașina electrică este complet nezgomotoasă și curată»”.

Rolls-Royce va avea gama complet electrificată până în 2030

Odată cu anunțul privind viitorul Spectre, un coupe cu două uși, CEO-ul actual al Rolls-Royce a ținut să precizeze și că marca se află în drum către electrificarea totală a gamei până în 2030.

Primele imagini cu viitorul Rolls-Royce Spectre prezintă un vehicul camuflat cu liniile unui coupe de mari dimensiuni care respectă, în mare parte, interpretarea pe care designerii mărcii au dat-o modelului Wraith. De altfel există deja voci care susțin că Spectre va fi înlocuitorul modelului Wraith.

Un prim concept al unui vehicul electric Rolls-Royce a fost prezentat în 2011 sub numele Phantom 102EX. Deși părea o țintă realizabilă, intrarea în producție a acelui vehicul a fost oprită din cauza temerilor că autonomia sa nu va fi suficientă și încărcarea de prea lungă durată pentru a atrage clienți.

Citește și:

Leave a Comment