Share

Pasajul Europa Unită din București a fost inaugurat în această seară

Primăria Sectorului 4 a inauguart în această seară pasajul Europa Unită de la intersecția bulevardului Obregia cu strada Turnu Măgurele.

Pasajul Europa Unită a fost deschis traficului în această seară, însă, deși vorbim despre un pasaj rutier, primii care l-au putut parcurge au fost pietonii.

Conform Primăriei Sectorului 4 din București, la cererea locuitorilor de a vedea cum arată noul pod, instituția a decis să îl păstreze pentru câteva ore ca pasaj pietonal, urmând ca în cursul serii, după ora 22.00, să fie deschisă și circulația mașinilor.

„Inaugurăm pasajul Europa Unită! Scăpăm de aglomerație, praf și multe, multe minute irosite în trafic, și dăm azi în folosință un pasaj nou-nouț, care nu doar că va decongestiona una dintre cele mai mai aglomerate intersecții din București, ci va fi și un model de investiție de succes pentru generațiile ce vor urma”, a declarat astăzi Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Construit la intersecţia dintre bulevardele Alexandru Obregia şi Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, pasajul are o lungime de 653 de metri, două benzi de circulaţie pe fiecare sens, precum şi „un inedit sistem de iluminat”, care transformă construcţia „într-un reper arhitectural”. Tocmai acest sistem de iluminat a generat conflicte verbale cu Primăria Sectorului 3 care acuză instituția din Sectorul 4 că i-a furat proiectul utilizat la pasajul de pe bulevardul Theodor Pallady.

Citește și:

Leave a Comment