Share

Mașinile MG pot fi deja achiziționate în România. Iată prețurile

Așa cum ați aflat de la LifeNews.ro încă de pe 23 noiembrie, marca MG are deja un importator în România, iar comercializarea debutează în decembrie 2023. Iată acum și prețurile primelor modele ajunse pe piața de la noi.

Marca britanică MG, deținută acum de chinezii de la SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), debutează pe piața din România în această lună. Deși noul importator nu a anunțat încă oficial debutul activității, este cert că modelele MG și Maxus sunt aduse în România prin compania Quantum Auto Max SRL, înregistrată în vara acestui an.

Cum nu există încă un anunț oficial al debutului activității de import, nici prețurile modelelor din portofoliu nu au fost dezvăluite (n.n. – După apariția acestui articol, pe 15 decembrie, a venit și anunțul oficial al lansării MG în România, odată cu lista de prețuri a importatorului Quantum Auto Max). Cu toate acestea, unul dintre dealerii din rețeaua Quantum Auto Max a publicat noua ofertă, inclusiv catalogul cu prețuri.

Astfel, la Rădăcini Motors sunt deja disponibile pentru comercializare către clienții români modelele MG HS – atât în varianta cu motor termic cât și în cea cu sistem plug-in hybrid (PHEV), MG ZS, și electricul MG 4.

În cazul MG HS vorbim despre un SUV compact cu o lungime de 4,61 metri, o lățime de 1,87 metri și o înălțime de 1,68 metri, dimensiuni apropiate de cele ale unor modele precum Renault Arkana, Volkswagen Tiguan sau Hyundai Tucson. Pentru propulsie, mașina utilizează un motor turbo de 1.5 litri care dezvoltă 162 CP, poate asigura o accelerație de la 0 la 100 km în 9,9 secunde și o viteză maximă de 190 km. Mașina corespunde normelor de depoluare Euro 6 având emisii de CO2 de 174 gr./km.

Conform celor de la Rădăcini Motors, prețul cu TVA al modelului MG HS 1.5 T-GDI, cu cutie de viteze automată, în echipare Exclusive este de 28.100 de euro.

În același timp, varianta propulsată de un sistem hibrid cu încărcare la priză (PHEV), MGeHS, are în componență același motor alimentat cu benzină, dar și unul electric de 122 CP alimentat de o baterie de 16,6 kWh care poate fi încărcată în 4,5 ore de la o priză de 3,7 kW. Astfel, puterea totală a mașinii este de 258 CP, iar timpul pentru accelerația 0 – 100 km scade la 6,9 secunde.

Pentru aceste performanțe, cei care doresc un MG eHS în echipare exclusive trebuie să plătească un preț de catalog de 39.600 de euro care, prin bonificațiile Rabla, poate scădea la 33.200 de euro.

Un model mult așteptat pe piața din România este MG ZS. Acest SUV subcompact cu dimensiuni asemănătoare celor ale Dacia Duster – 4.32 lungime/1.80 lățime/1.65 înălțime vs. 4.34 lungime/1.80 lățime/1.69 înălțime – este comercializat în două variante. Cea mai accesibilă dintre acestea este MG ZS Excite care, dotată cu un motor VTI de 1.5 litri care dezvoltă 106 CP și cutie de viteze manuală, costă cu TVA 18.450 de euro. Prin programul Rabla, acest preț poate scădea, până la 15.850 de euro.

Varianta mai echipată și mai potentă a MG ZS, cea dotată cu motor turbo de 1.0 litri care dezvoltă 111 CP și cutie automată, costă, în echiparea Exclusive, 23.100 de euro.

În fine, lăudatul model electric MG 4 – care are în dotare o baterie de 64 kWh și un motor electric care dezvoltă 204 CP (150 kW), iar autonomia maximă anunțată de producător atinge 435 km – costă în România 36.400 de euro, sumă care, prin programele Rabla Plus și Rabla, poate fi redusă la circa 25.000 de euro. Deocamdată, în oferta dealerului se află doar această variantă a MG 4, însă producătorul comercializează în alte state din Europa și modele cu baterii de 51 kWh, dar și de 77 kWh.

Pentru cei care nu counosc modelul MG 4 EV trebuie spus că acesta are dimensiuni (4.28 lungime/1.83 lățime/1.50 înălțime) apropiate de cele ale Volkswagen ID.3 sau Renault Megane E-Tech Electric.

Citește și:

Leave a Comment