Share

Park & Ride Pantelimon poate fi dată în folosință. PMB a finalizat recepția.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat astăzi că a fost finalizată recepţia lucrărilor la Park & Ride Pantelimon.

Nicușor Dan a precizat că Primăria Capitalei urmează să transmită acest obiectiv Companiei Municipale Parking pentru a fi dat în folosinţă.

„Procesul-verbal de recepţie înseamnă că beneficiarul, adică municipalitatea, a semnat un acord cu constructorul, potrivit căruia acesta a construit ceea ce era, conform contractului, obligat să construiască. După aceea noi, ca beneficiar al acestei lucrări, trebuie să dăm mai departe companiei care are delegat serviciul de parcare acest obiectiv, să îl folosească. Şi asta înseamnă un nou proces-verbal de predare-primire, iar în momentul acela se poate folosi”, a explicat primarul.

Nicuşor Dan a primit anunţul privind finalizarea recepţiei chiar în cursul conferinţei de presă susţinute la sediul PMB. Astfel, luni a fost obţinut avizul ISU, după ce în cursul săptămânii trecute şantierul fusese vizitat şi de către reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu.

„Săptămâna trecută a început recepţia. S-a întrunit Comisia de recepţie, au semnat toţi reprezentanţii autorităţilor, mai puţin ISU care nu a putut să vină săptămâna trecută din cauza programului”, a precizat primarul.

Parcarea de la capătul șoselei Pantelimon este finalizată după aproape şapte ani de blocaje şi amânări.

Parcarea are 500 de locuri, precum şi un terminal destinat transportului public în comun – autobuze, tramvaie, staţii/peroane pentru microbuze şi un culoar până la viitoarea staţie de metrou dspre soarta căreia nu se mai știe nimic.

Conform PMB, terminalul permite accesul facil la liniile urbane şi metropolitane de transport în comun, însă este dificil de estimat dacă infrastructura rutieră din jurul noii parcări va face față fluxului de autobuze și tramvaie care va intra în terminal. Chiar și fără ca acestea să traverseze șoselele din jur în zonă se creează des ambuteiaje.

Totodată, nu este limpede cine va prefera această parcare contra cost în timp ce peste drum, în incinta complexului comercial Esplanada, există o imensă parcare gratuită. Nici la soarta mașinilor parcate ilegal pe întreaga lungime a șoselei Pantelimon, ocupând prima bandă de circulație pe ambele sensuri, PMB nu a făcut referire.

Citește și:

Leave a Comment