Share

Ofertele pentru autobuze electrice depuse de Bozankaya – SILEO și New Kopel Car Import, considerate inacceptabile. Licitația a fost anulată

Intenția Primăriei Municipiului București (PMB) de a achiziționa 100 de autobuze electrice a primit un vot de blam. SICAP consideră cele două oferte primite drept „inacceptabile şi/sau neconforme”.

Potrivit Agerpres, care citează date de pe site-ului Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SICAP), licitaţia lansată de PMB pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice a fost anulată, fiind depuse „numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”.

Publicat pe 19 martie 2019, contractul pentru 100 de autobuze electricve avea o valoare estimată de 214.488.800 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor era 27 mai 2019. Oficialii PMB menționau, referitor la cele 100 de autobuze electrice, că acestea fac obiectul a patru proiecte pentru care s-a solicitat finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Primăria Capitalei anunţa în iunie că doi operatori – asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia) şi SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (România – Otopeni, reprezentant al companiei BYD – China) – au depus oferte pentru cele 100 de autobuze electrice de 12 metri şi a staţiilor de încărcare lentă.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 219.571.200 lei (46 mil. euro) fără TVA.

Leave a Comment