Share

Nou centru integrat Iveco la Deva, o investiție de 1 mil. euro

Iveco România a deschis un nou centru de vânzare și service în orașul Deva, alături de Dutch Truck Services și AIC Services.

În urma unei investiții care totalizează 1.000.000 de euro, noua sucursală din Deva a mărcii de vehicule comerciale va gestiona, conform reprezentanților Iveco România, numeroase activități printre care consultanță comercială și financiară oferită clienților, inspecție tehnică a vehiculelor, asistență tehnică, vânzare de piese de schimb.

Amplasat pe coridorul Constanța – Arad, cea mai tranzitată rută de transport din România în acest moment, centrul Iveco se înscrie în stategia companiei de a reduce distanța medie între principalele sale puncte de vânzare și service. Astfel, după ce distanța medie dintre două ateliere Iveco pe coridoarele cele mai tranzitate din România era de circa 130 km, prin noile puncte deschise în acest an, media va fi redusă la 120 km.

Conform lui Andrei Gagea, director general Iveco România, distanța va continua să fie redusă. „Ambiția noastră este ca pe coridoarele cele mai tranzitate din România clienții noștri să nu facă în medie mai mult de o oră până la cel mai apropiat atelier Iveco și să aibă tot confortul necesar pe durata operațiunilor. Împreună cu partenerul nostru, DutchTruck Services, avem certitudinea că acest nou sediu, punct strategic pe cel mai important coridor din România, va onora cum se cuvine acest angajament”, a declarat oficialul Iveco România.

Totodată, Gabriel Stanciu, directorul general al Dutch Truck Services a menționat că „experiența noastră de peste 20 de ani în domeniul transporturilor sau activităților conexe transporturilor ne-a învățat că înțelegerea constantă a nevoilor și adaptarea permanentă la schimbările dinamice ale acestui domeniu reprezintă cheia dezvoltării de parteneriate sustenabile. Pentru anul 2024, estimăm o cifră de afaceri cuprinsă între 2,5 și 2,8 milioane de euro, în timp ce pentru 2025 ne așteptăm la o creștere de până la 3 milioane – 3,35 milioane de euro”.

Centrul Iveco din Deva are o suprafață construită de peste 800 metri pătrați și include un atelier cu opt posturi de lucru, o magazie de piese de schimb cu etaj de peste 150 mp, o stație ITP, peste 200 mp de birouri. În viitor vor exista zece posturi de lucru. Cu această investiție, rețeaua Iveco atinge un total de 22 de puncte de vânzare și 25 de centre de service.

„Adăugarea dimensiunii multibrand rețelei noastre de service este un obiectiv strategic pentru compania grupului dedicată activităților de after sales, AIC Service Network, iar deschiderea oficială a centrului din Deva, ca service autorizat Iveco, este un pas în această direcție. Datorită volumului suplimentar de servicii generat de brandul Iveco în Deva vom putea să investim în continuare în infrastructura noastră de servicii și să oferim un nivel superior de servicii tuturor clienților”, a declarat Stefano Albarosa, acționar Dutch Truck Services.

Conform oficialilor Iveco România, marca a avut constant o cotă de piață de peste 20% în ultimii cinci ani în segmentul 3,5-7,5 tone.

Iveco proiectează, produce şi comercializează o gamă largă de vehicule comerciale uşoare, medii şi grele, camioane off-road şi vehicule pentru aplicaţii speciale. Gama de produse a brandului include Daily, un vehicul care acoperă segmentul de greutate al vehiculelor de 3,3 – 7,2 tone, Eurocargo de la 6 – 19 tone şi, în segmentul greu cu peste 16 tone, gama Iveco Way. În plus, brandul Iveco Astra construieşte camioane off-road, autobasculante rigide şi articulate, precum şi vehicule speciale. Compania are aproape 21.000 de angajaţi la nivel global, gestionează unităţi de producţie din șapte ţări din Europa, Asia, Africa, Oceania şi America Latină și are 4.200 de puncte de vânzare şi servicii în peste 160 de ţări.

Citește și:

Leave a Comment