Share

Nicolae Ciucă: Măsura prin care se va acorda sprijin investiţiilor de peste 1 mil. euro intră în vigoare la 1 mai

Primul ministru Nicolae Ciucă a anunțat că măsura adresată mediului de afaceri prin care statul va acorda sprijin pentru investiţiile în economie de peste un milion de euro va intra în vigoare de la 1 mai.

„Suntem preocupaţi să asigurăm reglementările necesare pentru ca mediul de afaceri să beneficieze de măsura pe care am stabilit-o în acest pachet şi cei care vor continua să investească peste un milion de euro în economie să beneficieze de sprijinul statului. Este o măsură care va intra în vigoare la 1 mai. Guvernul are deja pregătite toate măsurile, astfel încât să putem să asigurăm mediului de afaceri spaţiul necesar şi sprijinul necesar pentru a putea să continue să investească”, a declarat Nicolae Ciucă.

Luni, premierul a subliniat, la momentul prezentării pachetului „Sprijin pentru România”, că investiţiile reprezintă motorul creşterii economice.

„Avem în vedere un buget de 200 de milioane de euro pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Vorbim de acordarea unui ajutor de stat pentru încurajarea investiţiilor în valoare de peste un milion de euro, cu efect important de dezvoltare regională, cu perspective de continuare”, a declarat Ciucă.

Totodată, premierul a menționat că urmează să fie aprobată o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi alocate 1,77 miliarde de lei pentru a compensa creşterea preţurilor la materialele de construcţii.

„Luni seara anunţam un pachet de măsuri economico-sociale, denumit ‘Sprijin pentru România’. În acest moment putem să spunem că parte din aceste măsuri au început să fie implementate. Astfel, vom aproba astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care alocăm 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii. De asemenea, creşterea preţurilor la forţa de muncă. Acest pachet de 1,77 miliarde de lei face parte din pachetul total de 5,2 miliarde. Diferenţa o vom asigura din fonduri europene, ceea ce înseamnă că în scurt timp, aşa cum am discutat cu MIPE, avem deja identificate liniile de finanţare şi vom continua să sprijinim domeniul construcţiilor”, a spus Nicolae Ciucă.

El a subliniat că autorităţile publice vor fi sprijinite în acest fel să ducă la bun sfârşit proiectele pe care şi le-au asumat.

Citește și:

Leave a Comment