Share

Nedumerire la Cupertino: A fost lansat Apple iPhone 11 sau serviciul Apple TV+

Jurnaliștii prezenți la sediul central al Apple pentru lansarea noului iPhone 11 au rămas uimiți de modul în care compania americană a ales să prezinte produsele sale la deja tradiționala conferința de presă din septembrie. Noutățile au fost mai degrabă în zona serviciilor de streaming TV dacât în cea a telefoanelor și ceasurilor inteligente.

Prima constatare a celor prezenți aseară la Cupertino a fost că noul iPhone 11 nu reprezintă nici pe departe un produs cu un avans tehnologic demn de remarcat. Detaliile despre evoluția modestă a celebrului smartphone de la 10 la 11 au fost depășite net de informațiile despre platforma de streaming Apple TV+ și de cele privind servicul de jocuri video Arcade.

Apple iPhone 11

iPhone 11

Informțiile despre cel mai nou telefon, Apple iPhone 11, arată că acesta include un ecran Retina de 6,1 inch cu cea mai dură suprafață de până acum. Va putea fi comandat în șase culori, violet, alb, galben, verde, negru și roșu.

Găsește aici noutăți din lumea tehnologiei

În privința performanțelor ar fi de menționat „cel mai rapid processor dintr-un smartphone” – A13 Bionic, sistem audio care suportă Dolby Atmos și, mai ales, un sistem de camere foto/video care permite unghiuri foarte largi. Atât camera din față cât și cea din spate au 12 MP și sunt capabile să înregistreze la rezoluție 4K, iar captarea de imagini în întuneric a fost îmbunătățită radical. În SUA, prețul Apple iPhone 11 este de 699 de dolari.

Pe lângă varianta de bază, Apple a decis să creeze declinări precum iPhone Pro și iPhone Pro Max. Este pentru prima data când compania americană utilizează această extensie a numelui iPhone. În timp ce varianta Pro are un ecran de 5,9 inch, Pro Max este ceva mai mare – 6,5 inch. Ambele variante Pro oferă posibilitatea de a capta imagini „wide” și „ultra-wide” și au un zoom de două ori mai puternic decât cel al variantei de bază. Un detaliu important este utilizarea ecranului „Super Retina XDR Display”, care ridică performanțele acestuia la nivelul laptopului Mac Book Pro. În privința autonomiei, oficialii Apple spun că iPhone Pro  și Pro Max pot rămâne funcționale cu 4 – 5 ore mai mult decât iPhone XS. Ambele telefoane pot fi încărcate rapid cu un adaptor de 18 watti. Prețurile pentru iPhone Pro pornesc de la 999 de dolari, iar cele pentru iPhone Pro Max de la 1.099 USD.

Apple Watch 5

Pe lângă prezentarea celebrului său smartphone, Apple a scos la lumină și cea de-a cincea generație a smartwatch-ului Apple Watch. Cea mai vizibilă noutate a acestuia este păstrarea ecranului iluminat tot timpul, vizibilitatea crescând în momentul în care posesorul face gestul necesar pentru a își privi gadgetul de la încheietură. Apple Watch 5 ajunge la clienți și cu busolă și sistem de monitorizare a zgomotului, pe lângă toate celelalte dotări deja cunoscute. Durata de stocare a energiei după o singură încărcare este de 18 ore. Ceasul va fi comercializat cu prețuri de 399 USD sau 499 de dolari în funcție de performanțe.

Concurent pentru Netflix

Mult mai detaliată și, aparent, mai importantă pentru cei de la Apple decât dezvăluirea telefonului și a ceasului inteligent a fost prezentarea serviciului de streaming Apple TV +. Anunțat încă din martie, acest serviciu va fi disponibil începând cu 1 noiembrie, atunci când va debuta și prima serie originală „The Morning Show”. Potrivit lui Tim Cook, serviciul va costa în SUA 4,99 de dolari pe lună. Ca ofertă de lansare, orice achiziție a unui nou iPhone, iPad sau Apple TV va veni la pachet cu un abonament gratuit de un an la Apple TV +.

Dincolo de noutatea serviciului, Apple TV + a uimit prin prețul anunțat de Cook. Acesta este mult mai mic decât cel al unor concurenți precum Netflix sau HBO și, tocmai de aceea, va atrage mulți clienți. Însă doritorii trebuie să fie atenți la oferta de programe a serviciului, care, deocamdată, este mult mai redusă decât cea a altor operatori.

Apple Watch 5
Apple TV+
Apple

Leave a Comment