Share

Max Büsser își prezintă noua „mașină” a timpului la Basel

Spectaculosul MB&F Legacy Machine FlyingT va avea premiera mondială la ediția din acest an a Baselworld, expoziție de ceasuri și bijuterii care începe pe 21 martie în Elveția. Iată detaliile acestui ceas impresionant dedicat femeilor.

Până și cele mai imprevizibile și îndrăznețe stiluri de viață ajung să devină șabloane atunci când sunt privite din exterior. Acesta este un adevăr fundamental care stă la baza întregii existențe umane, fie ea individuală sau colectivă. Pentru Maximilian Büsser și compania sa, MB&F, energia creatoare se manifestă în cicluri de șapte ani. Spunem asta pentru că, după șapte ani de existență a manufacturii, a apărut colecția Legacy Machine. Acum, în cel de-al 14-lea an al MB&F (Max Büsser & Friends), compania dezvăluie o nouă cale de a explora ceasornicăria printr-o deschidere a orizonturilor creative. Întruchiparea acestei modalități de a crea poartă de această dată numele Legacy Machine FlyingT, prima dintre piesele de artă tridimensională MB & F dedicate femeilor.

O carcasă rotundă din aur alb, un bezel arcuit decorat cu diamante și un „dom” înalt din cristal de safir protejează un cadran, ușor curbat, de culoare neagră sau strălucind de diamante. O deschidere ventriculară asimetrică a cadranului scoate la iveală „inima” noului LM FlyingT, un tourbillon plutitor care atinge 2,5 Hz (18.000 vph). La rândul său, acesta se înalță deasupra întregului mecanism – sau motor dacă dorim să îi facem pe plac lui Max Büsser – și pare gata să spargă domul de deasupra sa cu micul diamant pe care îl are în vârf și care se rotește odată cu tourbillonul aruncând săgeți de lumină în jur.

În dreptul orei șapte – o altă referire la ciclurile după care funcționează casa MB&F – se află un mic cadran acoperit cu lac negru sau alb pe care sunt afișate orele și minutele. Indicatoarele uimesc și ele prin formă și culoare. Ansamblul este înclinat la 50 de grade astfel încât indicațiile să poată fi văzute doar de cea care poartă la mână spectaculosul MB&F LM FlyingT.

„Am dorit ca LM FlyingT să posede simbolul feminității așa cum este reflectat de persoanele din viața mea, în special de mama. Era necesar să combine eleganța supremă cu o vitalitate extraordinară”, a explicat Maximilian Büsser.

Noua mașinărie spectaculoasă, prima dedicată femeilor, este disponibilă în trei variante care combină negrul și albul cu strălucirea diamantelor. Motorul din interiorul „mașinii” este compus din 280 de componente și asigură o rezervă de putere de 100 de ore, iar cureaua este realizată din piele de aligator.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment