Share

Mașini de 401 mil. USD încă ard pe cargobotul din Atlantic

Estimările consultanților arată că pe cargobotul care arde de săptămâna trecută în Atlantic s-ar afla mașini în valoare de 401 milioane de dolari.

Potrivit estimărilor firmei de consultanţă Russell Group, din totalul bunurilor cu o valoare de aproximativ 438 milioane de dolari care erau la bordul navei Felicity Ace, automobilele reprezintă circa 401 milioane de dolari.

Conform datelor curente, pe cargobotul care luat foc săptămâna trecută la sud de Insulele Azore, se află circa 4.000 de mașini, majoritatea aparținând mărcilor Volkswagen, Porsche, Audi şi Lamborghini, care urmau să ajungă în SUA.

Consultanții estimează că din valoarea totală a bunurilor transportate, pierderile grupului Volkswagen s-ar putea ridica la cel puţin 155 de milioane de dolari.

Un purtător de cuvânt de la Volkswagen a refuzat să comenteze cu privire la acest subiect, însă firma Mitsui OSK Lines Ltd, operatorul navei Felicity Ace, a informat că două remorchere cu echipamente pentru stingerea incendiilor urmează să ajungă în apropierea navei şi împreună cu echipa iniţială de salvare, care se află deja la bord, vor începe să stingă incendiul. Nu există scurgeri de petrol iar nava este în continuare stabilă, a adăugat compania de transport.

Evaluarea făcută de Russell Group pleacă de la ipoteza că toate vehiculele aflate la bordul navei Felicity Ace au fost pierdute, a precizat un purtător de cuvânt. Firma de consultanţă estimează că celelalte companii auto care aveau şi ele automobile la bordul navei au pierdut vehicule cu o valoare totală de aproximativ 246 milioane de dolari.

Cargobotul Felicity Ace are o lungime de aproape 200 metri lungime şi se îndrepta dinspre portul Emden, Germania, spre portul Davisville, în statul american Rhode Island, când în data de 16 februarie a izbucnit un incendiu pe una dintre punţile pentru maşini.

Citește și:

Leave a Comment