Share

Legrand a lansat „Green’Up One”, o nouă stație de încărcare a vehiculelor electrice

Noul model Legrand, denumit „Green’Up One”, poate fi instalat cu ușurință și încarcă orice mașină electrică dotată cu conector de tip 2 și modul 3. Stația deține certificările IP54 și IK10, ceea ce înseamnă că poate fi amplasată și folosită în siguranță în garajul casei sau într-un spațiu acoperit.

„Green’Up One” se alătură familiei Legrand de încărcătoare pentru vehicule electrice, „Green’Up”, din care mai fac parte „Ensto One Home”, destinat deasemenea utilizării din cadrul locuinței, dar și modele pentru ansambluri rezidențiale, clădiri de birouri sau spații comerciale. Mai mult decât atât, stațiile de încărcare Legrand oferă acces la platforme IT și aplicații, devenind astfel utile și pentru sectorul small business/big business.

Conform producătorului, utilizatorii „Green’Up One” vor beneficia de control total, fără necesitatea unei conexiuni la internet, produsul funcționând prin intermediul unei aplicații care se conectează prin Bluetooth.

Stația de încărcare este echipată și cu opțiuni avansate pentru ca utilizatorii să poată gestiona eficient procesul de încărcare. Astfel, puterea de încărcare poate fi reglată, iar dispozitivul are un sistem dinamic de gestionare a încărcării, care utilizează un contor extern de energie pentru a asigura o distribuție echilibrată a consumului.

„Consumatorii locali aleg într-un număr din ce în ce mai mare vehiculele electrice, lucru care nu poate decât să ne bucure și să ne motiveze să accelerăm implementarea unei infrastructuri dedicate acestora. Stațiile de încărcare «Green’Up» oferă soluții flexibile, în funcție de spațiul în care sunt amplasate, dar și de tipul de consum, însă numitorul lor comun este faptul că transformă experiența de alimentare într-un proces simplu, rapid și intuitiv, indiferent de locul în care te afli”, a declarat Călin Pașcalău, director general Legrand România.

Legrand oferă clienților săi, prin intermediul aplicației Charger Control, posibilitatea de a gestiona și monitoriza stația de încărcare. Integrarea produsului în ecosistemul „Home + Control” permite un control suplimentar al stației de încărcare (pornire sau oprire, urmărirea consumului și programarea timpului de încărcare).

Nu în ultimul rând, instalarea stației este simplă, fără a fi nevoie de accesorii suplimentare: în locul în care se va monta stația e nevoie doar de o sursă AC potrivită, iar, apoi, de un smartphone, pentru conectarea cu aplicația dedicată. Montajul stației se poate face atât pe perete, cât și la sol. Ulterior, procesul de încărcare este intuitiv.

Priza „Green’Up One” are protecție IPXXD, fiind echipată cu obturator de siguranță, conform Directivelor Europene și exigențelor producătorilor de automobile electrice. Cablul de încărcare al stației are o lungime de cinci metri.

Legrand, companie specializată în infrastructuri electrice și digitale este prezentă de peste 20 de ani în România şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top, dintre care cele mai reprezentative sunt Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil și Netatmo.

Leave a Comment