Share

VIDEO: Laptop cu roți! Miniscooter-ul electric Walkcar, gata de a ajunge pe piață

Vă puteți imagina un mijloc de deplasare electric cu patru roți, dimensiunile unui laptop și o greutate de doar 3 kg? Ei bine, în Japonia a fost deschis catalogul de precomenzi pentru Walkcar, un dispozitiv care corespunde caracteristicilor de mai sus.

Compania niponă Cocoa Motors a anunțat deschiderea catalogului de precomenzi pentru ceea ce japonezii numesc Walkcar, un miniscooter electric cu dimensiunea unui laptop care poate fi transportat într-o geantă de câte ori nu este utilizat.

La prima vedere, miniscooter-ul cu greu poate fi deosebit de un laptop. Și nu unul cu diagonala ecranului mare, ci unul mediu, de circa 13 inchi. Doar cele patru roți asemănătoare celor de la mobilierul mobil de birou fac clar diferența. De altfel, în două dintre acestea se află „cel mai mic motor din lume amplasat într-o roată”. Aceste două mini motoare asigură o viteză de 10 km/h în modul „normal” sau de 16 km în cel „sport”.

Bateria care alimentează ansamblul se află în placa centrală care este realizată din „ultra-duralumin”, un aliaj folosit în industria aeronautică. Conectarea roților la această placă este realizată prin mici brațe din fibră de carbon care includ, neașteptat, și mici sisteme de suspensie.

Acționarea micului vehicul electric se realizează prin simpla mutare a centrului de greutate către față, iar frânarea este generată odată cu revenirea în poziție verticală. Înclinarea corpului către stânga sau dreapta asigură virarea, iar coborârea de pe placă duce la oprirea completă a micului Walkcar.

Walkcar

Deși în filmările realizate de cei de la Cocoa Motors totul pare extrem de simplu, noul Walkcar necesită, fără îndoială, o perioadă destul de lungă de acomodare și, probabil, câteva căzături. Totuși, odată obișnuit cu miniscooter-ul electric, beneficiile sunt evidente.

Asta în ciuda faptului că distanța maximă care poate fi parcursă este de 7 km în modul „normal” și de doar 5 km în cel „sport”. Desigur, o astfel de autonomie poate fi considerată complet nesatisfăcătoare, însă utilizarea Walkar așa cum sugerează cei de la Cocoa Motors poate justifica achiziția. Ei arată că Walkcar poate fi folosit în combinație cu transportul public urban, fiind doar un mijloc de deplasare pe distanțe scurte, în rest, putând fi transportat ca orice laptop. Mai ales că, așa cum spuneam, are o greutate de doar 2,9 kg.

Datele tehnice ale micului scooter electric includ o baterile Li-Ion de 68 Wh care se încarcă în 60 de minute, o putere maximă de 600W o greutate maximă suportată de 80 kg și capacitatea de a urca pante înclinate la maximum 10 grade.

Dacă putem trece peste utilizarea dificilă, viteza mică și autonomia redusă și suntem seduși de dimensiunile compacte, greutatea mică și noutatea produsului, o piedică importantă apare în momentul potențialei achiziții: deocamdată prețul anunțat pentru piața japoneză este de circa 1.840 de dolari americani.

Conform celor de la Cocoa Motors, Walkcar va ajunge în curând și pe piețele din SUA și Europa, însă fără a menționa un termen de lansare.

Leave a Comment