Share

Lamborghini Sian la scară 1:1, din piese LEGO, la București și Cluj-Napoca

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sian FKP 37, construită în nici mai mult nici mai puțin de 8.660 ore, va ajunge la București și Cluj-Napoca.

Lamborghini Sian, asamblat integral din piese LEGO Technic, va putea fi admirat între 26 și 30 noiembrie în Park Lake Shopping Center din București. Evenimentul oficial de lansare va avea loc pe 26 noiembrie, de la ora 12.00. Ulterior, între 2 și 7 decembrie, replica LEGO va fi expusă și la Cluj Napoca în Vivo! Mall.

Construcția este realizată din peste 400.000 de piese LEGO și cântărește 2,2 tone. 15 designeri, ingineri și constructori au lucrat cu peste 154 de tipuri de piese LEGO Technic la această reproducere în detaliu a automobilului. De la exteriorul vopsit manual, printr-o tehnică revoluționară folosită pentru prima dată pe o replică în mărime naturală, chiar de către vopsitoria oficială a celor de la Automobili Lamborghini și până la farurile funcționale, redate în mod autentic.

Și nu numai detaliile exterioare sunt spectaculoase. Habitaclul le oferă cunoscătorilor senzația că se află la volanul automobilului, și nu într-o construcție LEGO. Detaliile de pe bord, dar și volanul construit până la ultimul detaliu transpun „șoferul” într-un adevărat Lamborghini Sian FKP 37.

„Seturile LEGO Technic reprezintă vârful inovației în materie de jucării pentru copii și adulți deopotrivă încă din 1977. Designerii noștri adoră provocările și își testează constant creativitatea, pentru a depăși limitele imaginației și a le oferi fanilor șansa de a construi, din piese LEGO, autovehiculul preferat. În același spirit, Grupul LEGO a reușit să proiecteze, cu ajutorul echipelor extinse de ingineri și designeri, modele de mașini sport în mărime naturală, inclusiv acest Lamborghini Sian FKP 37 care acum va putea fi admirat și în România. (…) Replica acestui model excepțional a bifat numeroase premiere și reușite, de la primele cărămizi hexagonale concepute special pentru a reda exteriorul în detaliu până la iluminarea liniilor de design, pentru a pune în evidență curbele vizionare și forma organică a mașinii”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria pentru Grupul LEGO.

Cuvântul „Sian” înseamnă „fulger” în dialectul bolognez. Pentru a marca acest lucru, maeștrii electricieni care au lucrat la replică s-au asigurat că ies în evidență până și cele mai discrete detalii. Pe lângă farurile (inspirate de litera epsilon a alfabetului grecesc) și blorurile optice hexagonale din spate, contururile spectaculoase ale mașinii sunt iluminate cu ajutorul unor leduri decorative, stilizate în forma unor fulgere. Și au fost create special elemente transparente și roșii pentru a fi complementare acestor detalii.

Elementele care aduc un omagiu adevăratului model Lamborghini Sian nu se opresc aici: caroseria este realizată dintr-o matrice de peste 1.400 de piese heaxgonale.

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca, în 1932, de Ole Kirk Kristiansen, numele fiind derivat din cele două cuvinte daneze LEg GOdt, care înseamnă „Joacă bine”.

Lamborghini Sian

Leave a Comment