Share

Kian, noua dronă iraniană care poate executa misiuni „dincolo de frontierele ţării”

Iranul a dezvăluit un noui tip de dronă cu reacţie, realizat în țară, despre care spune că poate ataca ţinte dincolo de frontierele ţării.

Denumită „Kian”, drona a fost concepută, produsă şi testată de experţi ai forţelor aeriene în doar un an, a explicat şeful forţelor de apărare ale armatei aerului, generalul Alireza Sabahi-Fard, citat de agenţia oficială iraniană Irna.

Drona a fost declinată în două variante capabile să desfăşoare „misiuni de supraveghere şi recunoaştere la viteze mari” şi „zboruri de luingă durată cu misiuni precise”, a declarat el la dezvăluirea aparatului de zbor.

Aeronava poate zbura „peste 1.000 de kilometri şi îşi poate găsi ţinta cu precizie”, fiind „capabilă să vizeze ţinte dincolo de frontierele ţării şi să asigure apărarea aeriană în teritoriile inamice”, a adăugat generalul iranian.

Conform posturilor de televiziune iraniene, drona poate fi încărcată cu mai multe tipuri de muniţie şi se poate ridica la o altitudine de 5.000 de metri.

Anunţul survine în contextul în care tensiunile dintre Teheran şi Washington au fost amplificate de retragerea unilaterală a SUA din acordul internaţional în problema nucleare iraniană şi de reintroducerea unor sancţiuni americane dure care asfixiază economia Iranului.

https://www.youtube.com/watch?v=aqgdBLissOo

Leave a Comment