Share

KIA Sportage intră pe piața din România cu un preț de bază de 34.498 de euro

Kia Romauto, importatorul mărcii Kia în România, a anunțat deschiderea cataloagelor de comenzi pentru noua generație Sportage.

Conform importatorului, începând din această săptămână, noua generație Kia Sportage poate fi comandată de clienți cu un preț de bază cu TVA de 34.498 de euro care, după aplicarea reducerii prin programul Rabla ajunge la 30.855 de euro.

În configurația de bază, Style, Kia Sportage este dotată cu tracțiune 4X2, însă versiunile superioare includ sistem de tracțiune integrală. Toate variantele actuale de echipare au în dotare sistemul hibrid de propulsie 1.6 T-GDI HEV și cutie automată cu șase trepte.

În varianta de top, GT Line, SUV-ul costă cu TVA 40.567 euro, sumă care se reduce până la 36.924 euro după reduceri.

Noul Kia Sportage combină, conform producătorului, un design exterior elegant, dar musculos și modern, cu un interior evoluat și unele dintre cele mai recente tehnologii de conectivitate. Noul vehicul debutează cu numeroase noutăți tehnologice.

Ecranul tactil de 12.3 inch și display-ul multi-modal acționează ca un centru nervos pentru nevoile de conectivitate, funcționalitate și utilizare ale șoferului și pasagerului. Ambele au fost create pentru a fi ușor de utilizat, foarte intuitive și plăcute la atingere. Grupul de instrumente de 12.3 inchi este echipat cu ultima generație a display-ului cu tehnologie TFT LCD (thin-film-transistor liquid-crystal display) pentru o grafică incredibil de precisă și clară. Cu o astfel de tehnologie de conectivitate high-tech avansată și sigură, noul Sportage beneficiază de cele mai recente actualizări de software și hărți prin satelit. Software-ul avansat de conectivitate din noul Sportage permite utilizatorilor din Europa să se conecteze cu automobilul lor de la distanță prin aplicația pentru smartphone Kia Connect.

Spațiul interior inteligent al modelului european Sportage, care combină caracterul practic, funcționalitatea și versatilitatea, este susținut de un ampatament compact de 2.680 mm, o lățime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm și înălțimea de 1.645 mm. Acest lucru a rezultat într-o dispunere care deschide calea pentru spațiu suplimentar pentru picioare, cap și capacitatea de depozitare a bagajelor. Modelul european Sportage oferă un spațiu pentru picioare de 996 mm pentru pasagerii din al doilea rând (955 mm pentru modelul PHEV), în timp ce spațiul pentru cap în spate este de 998 mm. Capacitatea portbagajului este de 591 litri (VDA) pentru modelele cu motor cu combustie internă – ICE.

Pentru a maximiza și mai mult confortul, scaunele din spate se pot rabata într-o dispunere 40:20:40, permițând un spațiu total de încărcare de 1.780 de litri.

Apreciata tehnologie Kia Advanced Driver Assistance System (ADAS) – cunoscută și sub numele de „DriveWise” – ajută noul Sportage să evite pericolele potențiale, protejând pe deplin ocupanții și alți participanți la trafic, în fiecare călătorie. Ca parte a pachetului său DriveWise ADAS, noul Sportage dispune de sistemul de top de asistență pentru evitarea coliziunilor frontale (Forward Collision-Avoidance Assist System), dezvoltat de Kia, ce dispune de funcționalitatea „Junction Turning”, care ajută la evitarea coliziunilor cu mașinile, pietonii și bicicletele care se apropie din sens opus atunci când se efectuează un viraj la stânga sau la dreapta în intersecții.

Citește și:

Leave a Comment