Share

Incendii în Grecia. Pompierii români intervin la nord de Atena

Grecia se confruntă din nou cu mari incendii de vegetație, iar pompierii români intervin în prezent în regiunea Schimatari, la nord de Atena.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din România a anunțat că 28 de pompieri români cu trei maşini de stingere incendii de pădure şi o cisternă de mare capacitate intervin în Grecia, în zona regiunii Schimatari, situată la nord de Atena pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care afectează o suprafaţă considerabilă de vegetaţie uscată.

„Împreună cu pompierii eleni, care au dislocat în zona Dilesi un număr mare de resurse (peste 25 de maşini de stingere, precum şi aeronave specializate), colegii noştri au salvat o fermă de animale şi un parc de panouri fotovoltaice din calea flăcărilor. Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerului elen, delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, menționează DSU.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile locale au emis o avertizare de incendiu, pentru intervalul 5 – 7 iulie, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic.

Conform MAE există pericol iminent de producere a incendiilor de vegetaţie în insulele din nordul şi estul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria), în regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) şi Grecia de Vest (Ilia, Ahaia).

Autorităţile elene recomandă tuturor persoanelor să manifeste o atenţie sporită şi să evite orice activitate în aer liber care poate provoca, din neglijenţă, un incendiu. În cazul unui incendiu, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe imediat pompierii, la numărul de telefon 199.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în Grecia, în eventualitatea izbucnirii unui incendiu în zona în care se află, să urmeze întocmai instrucţiunile autorităţilor competente. (Foto: DSU)

Leave a Comment