Share

Frankfurt Motor Show 2019, între absenteism masiv și tehnologii futuriste

Ediția din acest an a expoziției auto internaționale de la Frankfurt (IAA – Internationale Automobil-Ausstellung) se apropie de start. Ca de obicei la Messe Frankfurt puternica industrie auto germană va controla autoritar „ostilitățile”, mai ales că în acest an mai bine de 15 mărci importante și-au anunțat absența. Premierele mondiale și europene vor include vehicule precum Audi A1, BMW Seria 1, Ford Puma, Hyundai i10, Land Rover Defender, Mercedes-Benz GLB, Mini Cooper SE, Opel Corsa, Renault Captur sau Volkswagen I.D.3.

Mai sunt doar câteva zile până la debutul IAA 2019. Pe 10 septembrie, expoziția auto de la Frankfurt va începe cu două zile dedicate presei și specialiștilor, urmând ca, de pe 12, porțile Messe Frankfurt să se deschidă publicului larg. Pentru pasionații de automobile prezența la un astfel de eveniment a devenit tradiție, iar IAA și-a respectat întotdeauna blazonul. Până acum. Ediția din 2019 se anunță una mai puțin reușită înscriindu-se în linia ultimelor saloane de la Detroit, Paris sau chiar Geneva, ultimul bastion al zeului automobil în domeniul expozițiilor. Spre dezamăgirea pasionaților, la IAA 2019 mărci cunoscute și puternice – precum Alpine, Aston Martin, Cadillac, Citroen, Chevrolet, Dacia, DS, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Rolls – Royce, Toyota, Volvo și toate mărcile FCA Fiat Chrysler Automobiles – au preferat să absenteze. Ba chiar și unii dintre cei care participă o fac la nivel de reprezentanță germană, evitând să se înscrie ca producător. Prin acest tertip ei reușesc să își reducă parțial cheltuielile pentru că standurile și logistica sunt la un nivel mult mai redus.

Trecând însă peste nedoritul record al IAA 2019 – peste 15 mărci importante absente – este de menționat că halele immense de la Messe Frankfurt vor oferi totuși o pleiadă de noutăți extrem de interesante. În primul rând vor putea fi descoperite la standuri o mulțime de noi vehicule electrice. Printre acestea se remarcă Volkswagen I.D.3, Porsche Taycan, Opel Corsa-e, Honda E, Mercedes-Benz EQV sau Mini Cooper SE. Apoi, pe lângă modele de serie cu propuslie convențională precum Audi A1 City Carver și Q3 Sportback, BMW Seria 1 și X6, Ford Kuga și Puma, Land Rover Defender, Mercedes-Benz GLE Coupe și Mercedes-AMG Hypercar ONE, Opel Corsa și Astra Facelift, Porsche 911 Carrera și 718 Spyder, Renault Captur sau Volkswagen T-Roc Convertible, vor putea fi descoperite spații largi în care expun tehnologii de ultimă oră înrudite cu automobilul mari companii IT sau cunoscuți producători de software și componente auto.

Într-o secțiune dedicată pe care o găsiți aici, LifeNews.ro vă va prezenta, începând de astăzi, detalii despre cele mai interesante premiere de la IAA 2019, iar în zilele dedicate presei vom reveni cu informații de ultimă oră de la standuri.

Aflați mai multe despre Frankfurt Motor Show 2019

Leave a Comment