Share

Bianca Andreescu a învins în partida cu Taylor Townsend de la US Open

Ceea ce nu au putut Simona Halep și Sorana Cîrstea a reușit canadianca de origine română Bianca Andreescu. Ea a învins-o pe americanca Taylor Townsend și s-a calificat pentru prima dată în sferturile de finală ale US Open.

Bianca Andreescu a reușit o victorie spectaculoasă în fața americancei Taylor Townsend, scor 6-1, 4-6, 6-2, și a devenit prima canadiancă ajunsă în sferturile de finală ale US Open de la Patricia Hy-Boulais (1992). Având origini românești, Andreescu le-a răzbunat astfel pe Simona Halep și Sorana Cărstea, ambele învinse de Townsend în meciuri anterioare ale aceluiași turneu.

Jucătoarea canadiană în vârstă de 19 ani, nr.15 mondial, se calificase sâmbătă în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem din SUA, eliminând-o pe daneza Caroline Wozniacki, cap de serie nr.19, cu un categoric 6-4, 6-4.

În sferturi, Andreescu o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (26 WTA). Aceasta a învins în optimi o altă revelaţie americană, Kristie Ahn (141 WTA), beneficiara unui wildcard, cu 6-1, 6-1.

Bianca Andreescu, care a afirmat că modelul său este Simona Halep, se afla pe locul 178 mondial după sezonul 2018, dar a explodat cu un titlu la Toronto, unde a beneficiat de abandonul Serenei Williams în finală.

Înainte de a pierde în fața Biancăi Andreescu, Taylor Townsend câștigase meciul din turul al doilea cu Simona Halep, nr. 4 mondial, și, apoi, pe cel cu Sorana Cîrstea din runda a treia a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului.

Leave a Comment