Share

Francezii confirmă prețul de bază al Renault 5, dar și variantele de baterie

Marca franceză Renault a dat primele detalii tehnice oficiale despre viitorul Renault 5, model electric care va ajunge pe piață anul viitor cu un preț de bază de 25.000 de euro.

În debutul unei campanii de marketing care va oferi în perioada următoare frânturi de informație despre Renault 5, compania franceză a anunțat astăzi că mașina va fi disponibilă inițial cu o baterie de 52 kWh și, ulterior, cu una de 40 kWh.

„Lung de doar 3,92 m, Renault 5 E-Tech electric este, cu fiecare centimetru, o mașină de oraș. Ideal pentru conducerea urbană, acest model complet electric se simte confortabil și în afara orașului, cu bateria sa de 52 kWh, care îi oferă o autonomie de până la 400 km WLTP. Această baterie va fi prima disponibilă la deschiderea comenzilor. O a doua baterie, de 40 kWh, va deveni disponibilă la o dată ulterioară”, menționează oficialii francezi.

Renault 5 E-Tech electric va fi primul vehicul construit pe noua platformă AmpR Small (fostă CMF-B EV). Suspensia spate multi-link, care se găsește de obicei doar pe vehiculele din segmentele superioare, contribuie la stabilitatea și ținuta de drum excelente.

În interiorul vehiculului se va afla Reno, avatarul oficial al Renault. Conform companiei, acest copilot umanizat, de ultimă generație, va oferi o experiență digitală care introduce pe deplin utilizatorii în lumea Renault.

Echipat cu un încărcător bidirecțional la bord, Renault 5 E-Tech electric va fi primul vehicul de serie care va dispune de tehnologia V2G (vehicle-to-grid). Sprijinită de Mobilize, tehnologia V2G permite Renault 5 E-Tech electric să furnizeze energie rețelei. Această funcție va fi disponibilă mai întâi în Franța și Germania, în 2024, și apoi în Marea Britanie, în 2025 și le va permite posesorilor să economisească bani la încărcare și să-și reducă factura totală de electricitate, vânzând electricitatea înapoi la rețea.

Pe lângă puținele detalii tehnice, Renault a anunțat și că farurile lui R5 sunt o caracteristică cheie de design, ceea ce face ca partea frontală să fie recunoscută instantaneu. Nu numai forma lor ajută la identificare, ci și semnul grafic din centrul blocurilor optice, care seamănă cu pupila ochiului uman.

În partea din față a vehiculului, priza de aer de pe capota modelului istoric dispare. Ca un semn că actualul Renault 5 aparține lumii electrice, această priză este înlocuită cu un indicator luminos de încărcare, a cărui grafică formează numărul „5”, când încărcarea este completă. Tehnologizat, distractiv și practic, acest indicator va permite posesorului să cunoască nivelul de încărcare al bateriei.

Stopurile verticale încorporează o funcție de lumină care extinde partea laterală a caroseriei. Această caracteristică contribuie la performanța aerodinamică a lui R5 prin prevenirea turbulențelor aerului.

Prețul de pornire al Renault 5 E-Tech electric va fi de aproximativ 25.000 de euro, la egalitate cu modele hibride din segmentul B. Noul vehicul va fi dezvăluit pe 26 februarie, la Salonul Auto Internațional de la Geneva.

Citește și:

Leave a Comment