Share

Fondatorul Twitter donează 1 miliard de dolari pentru combaterea Covid-19

Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a anunţat că va dona un miliard de dolari, adică peste un sfert din averea sa, pentru a ajuta la combaterea pandemiei Covid-19.

Miliardarul american Jack Dorsey, a explicat, într-o serie de postări pe Twitter că suma pe care vrea să o doneze va fi obținută treptat prin vânzarea acțiunilor unei companii pe care o deține, Square. Totodată, el a menționat că suma reprezintă circa 28% din întraga sa avere.

„După rezolvarea acestei pandemii, banii vor fi direcţionaţi către sănătatea şi educaţia fetelor, precum şi către venitul universal” a precizat miliardarul, a cărui avere este estimată de Forbes la circa 3 miliarde de dolari.

Jack Dorsey consideră aceste două domenii ca potenţiale soluţii pentru „problemele cu care se confruntă lumea”.

Subiectul venitului universal trezeşte un interes reînnoit din partea multor politicieni şi a oamenilor de afaceri, în contextul în care criza economică generată de pandemie a trimis în şomaj milioane de oameni.

„Este o idee grozavă care trebuie testată”, a apreciat Dorsey.

Fondurile vor fi alocate, în mod transparent, prin intermediul fundaţiei sale Start Small. Conform tabelului distribuit online, o primă subvenţie de 100.000 de dolari este destinată Fondului american alimentar.

Conform revistei americane Forbes, Jack Dorsey, în vârstă de 43 de ani, ocupă locul 804 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Totodată, acesta nu ar fi primul său gest de responsabilitate socială. În 2016 el a donat o treime dintre acțiunile deținute la Twitter angajaților companiei.

În urmă cu câteva zile și Jeff Bezos, fondatorul Amazon a anunţat pe Instagram că a donat 100 de milioane de dolari băncilor americane de produse alimentare. De asemenea, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au donat 25 de milioane de dolari pentru cercetările destinate găsirii unor tratamente pentru combaterea noului coronavirus.

Leave a Comment