Share

Florin Cîțu: Facem un buget care pune bazele unei economii puternice pentru 2021 – 2024

Premierul Florin Cîţu a declarat astăzi că ținta de deficit pentru bugetul de stat pe 2021 rămâne la 7%, Vom avea, în premieră, o bugetare multianuală.

Conform primului ministru al României „țintele rămân aceleaşi, mergem pe un deficit de 7%, sperăm să ajungem la 7% – 7,1%, dar în jurul acestei cifre mergem. Şi aş vrea să spun de ce trebuie să facem această muncă şi durează mai mult (…) sau pare că durează mai mult deşi obiectivul este acela de a veni în Parlament săptămâna viitoare. Se întîmplî asta pentru că reversăm sau introducem reforme care au fost amânate 30 de ani și măsuri care au avut un efect devastator pentru finanţele publice în ultimii ani. Trebuie modificate pentru a crea o sustenabilitate a finanţelor publice în viitor. Este important, prin acest buget, să menţinem încrederea pe care am creat-o anul trecut, încredere Comisiei Europene, a investitorilor străini, a agenţiilor de rating. De aceea, este un buget foarte important”.

Florin Cîțu a subliniat la Palatul Victoria că bugetul pe 2021 va trebui să susţină relansarea economiei.

„Este un buget care pune bazele unei economii puternice pentru perioada următoare, 2021 – 2024. Mai mult, analiza pe acest buget este puţin diferită, pentru că începem cu acest buget prima parte a unei bugetări multianuale. De aceea, vom introduce în România, cred că din 2023, bugetarea multianuală, dar începem cu acest buget şi mă uit şi la bugetul din 2021 şi la bugetul din 2022 şi vă spun că aceasta este discuţia din Comisia Europeană. Vorbim de cele două bugete, pentru că o parte din reformele pe care le implementăm în 2021 vor avea impact real în economie în 2022. Deci, este puţin mai laborioasă această muncă, dar, în premieră, introducem această bugetare multianuală care va fi în efect din 2024″, încheiat premierul Cîţu.

Cîțu considrră că România poate intra în zona Schengen

Într-o postare pe Facebook publicată după o convorbire cu omologului său olandez, Mark Rutte, premierul Florin Cîțu a menționat și că „obiectivul nostru legitim de aderare la spaţiul Schengen a fost unul dintre punctele esenţiale atinse în discuţia cu prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”.

Citește și:

Leave a Comment