Share

Fitbit a acceptat oferta de 2,1 miliarde de dolari a Google

Oficialii Fitbit Inc au anunțat printr-un comunicat că au acceptat oferta Google LLC de 7,35 dolari pe acţiune în numerar. Astfel, suma totală a tranzacției se va ridica la 2,1 miliarde dolari.

Alphabet Inc, firma care deţine motorul de căutare online Google, va cumpăra producătorul de dispozitive portabile Fitbit Inc pentru 2,1 miliarde dolari, intrând pe piaţa în creştere de dispozitive pentru fitness şi ceasuri inteligente.

Acţiunile Fitbit au înregistrat o creştere de peste 40% în doar patru zile, după ce Reuters a dezvăluit că Google vrea să preia producătorul de dispozitive portabile Fitbit.

„Cu mai mult de 12 ani în urmă, am stabilit o viziune îndrăzneață pentru companiei – aceea de a face lumea mai sănătoasă. Astăzi sunt incredibil de mândru de ceea ce am obținut în direcția atingerii acelui obiectiv. Am construit un brand de încredere care susține peste 28 de milioane de utilizatori activi pe tot globul. Aceștia se bazează pe produsele noastre pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai activă. Google este un partener ideal pentru a avansa în misiunea noastră. Cu resursele și platforma globală Google, Fitbit va deveni capabil să accelereze inovația, să crească mai rapid și să facă sănătatea și mai accesibilă pentru toată lumea. Nu aș putea fi mai entuziasmat pentru ceea ce urmează”, a declarat James Park, cofondator și CEO al Fitbit.

Deşi Google a început să concureze cu alte companii din sectorul tehnologiei care produc telefoane mobile inteligente, precum Apple Inc şi Samsung Electronics Co Ltd, deocamdată nu are o ofertă în domeniul dispozitivelor portabile.

Preluarea Fitbit vine într-un moment în care poziţia dominantă de care se bucură această firmă pe piaţa brăţărilor de fitness este diminuată constant de ofertele mai ieftine venite din partea unor rivali precum chinezii de la Huawei Technologies Co Ltd şi Xiaomi Corp.

În luna iulie a acestui an, Fitbit şi-a redus estimările de venit pentru 2019, dând vina pe vânzările dezamăgitoare ale ultimului său smartwatch, Versa Lite. Ulterior, în luna august, Fitbit a semnat un contract cu Guvernul din Singapore pentru a furniza brăţări de fitness şi servicii în cadrul unui program de sănătate care ar putea să se extindă până la un milion de utilizatori. Tot în luna august, Fitbit a lansat un nou smartwatch, Versa 2, care include asistentul vocal Alexa, precum şi posibilitatea de a face plăţi online şi stocarea de muzică pe dispozitiv.

Citește și:

Leave a Comment