Share

De la Viena la Satu Mare în 8 – 10 ore la un preț cuprins între 31 și 46 de euro

CFR Călători a anunțat introducerea în circulație, în colaborare cu operatori feroviari din Ungaria și Austria, a unui tren care va face legătura între Satu Mare și Viena.

CFR Călători în colaborare cu MAV Start, operatorul naţional feroviar de călători din Ungaria, şi OBB, operatorul naţional feroviar de călători din Austria, au stabilit introducerea în circulaţie a unui nou tren pe ruta Satu Mare – Debrecen – Puspokladany – Viena Hbf şi retur, începând cu planul de mers 2019 -2020.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, trenurile IR 687 şi IR 686 Satu Mare – Debrecen – Puspokladany şi retur sunt ramuri la/de la trenurile IR 144 şi IR 143 Cluj Napoca-Viena şi retur, ramuri care se ataşează respectiv se detaşează în staţia Puspokladany. Compunerea trenurilor va fi asigurată de către MAV Start.

Tracţiunea trenurilor pe teritoriile celor 3 state – România, Ungaria şi Austria este asigurată de operatorul naţional al fiecărui stat.

Trenurile IR 687 şi IR 686 vor circula zilnic, după următoarele orare: Satu Mare (09:27) – Viena (17:21) și Viena (10:42) – Satu Mare (20:42).

„Pentru călătoria în relaţia Satu Mare – Viena, recomandăm oferta City Star Austria, care costă aproximativ 31 euro, la clasa a 2-a, pentru un călător adult. Numărul locurilor disponibile pentru această ofertă este limitat. În cazul în care nu este disponibilă la vânzare oferta City Star Austria pentru data călătoriei, preţul unui bilet dus în relaţia Satu Mare – Viena, la clasa a 2-a este de aproximativ 46 euro”, precizează oficialii CFR Călători.

Este important de menționat că același drum, dar cu mașina, durează circa 7 ore, iar costurile estimate de ViaMichelin (carburant + taxe) ajung la ceva mai mult de 70 de euro.

Leave a Comment