Share

Continental a făcut investiții de 240 mil. euro anul trecut în România

Grupul german producător de tehnologie și componente auto Continental a făcut investiții de 240 de milioane de euro în 2018 în locațiile sale din România, în infrastructură, echipamente și în tehnologii de vârf.

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale grupului german sunt reprezentate în România, ele gestionând șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.

Conform oficialilor companiei, doar în 2018 Continental România a direcționat peste  600.000 de euro spre proiecte educaționale, renovarea de spitale sau centre medicale, susținerea de evenimente culturale, încurajarea mișcării și a sportului. Continental a făcut investiții de 240 de milioane de euro în 2018 în locațiile sale din România, în infrastructură, echipamente și în tehnologii de vârf.

La finalul anului 2018, în centrele de inginerie și unitățile de producție din România lucrau peste 20.000 de persoane, din care o treime sunt specializați în software și IT&C, inginerie electrică, mecanică și de proces. Aceștia lucrează în echipe internaționale la tendințele cheie ale industriei automotive conectivitate, conducere autonomă, electromobilitate și folosesc metode precum inteligența artificială, big data etc.

„Comunitățile în care se află locațiile noastre însumează 1 milion de locuitori, o populație în creștere ceea ce determină și o circulație mai intensă, iar acest fapt transformă traficul în provocarea majoră a viitorului. Toți ne dorim siguranță pe șosea, mobilitate, aer curat și locuri de parcare disponibile. Pentru a face acest lucru posibil e nevoie ca orașele să își regândească traficul și sistemele de transport. Orașele se pot folosi de tehnologiile dezvoltate de Continental (de exemplu, siguranța intersecțiilor) pentru a îmbunătăți traficul, pentru a reduce accidentele și emisiile CO2”, a declarat Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România

Totodată, Anica Stoica, director național de resurse umane Continental România, a menționat că „gândim pe termen lung și suntem partenerul comunității. Am sprijinit renovarea și dotarea de laboratoare în special pentru universități din Sibiu, Timișoara și Iași, am sprijinit echipe de liceeni în competiții internaționale precum cele de robotică și ne-am implicat și în dezvoltarea sistemului de învățământ dual. Și toate aceste lucruri vom continua să le facem și în 2019 pentru a putea atrage cei mai talentați oameni de pe piață și pentru a dezvolta locațiile noastre din România”.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment