Share

Clienții Rolls-Royce care cumpără Spectre pentru profit vor fi incluși pe „lista neagră”

Primul model electric al mărcii de lux Rolls-Royce are atât de multe comenzi încât oficialii mărcii se tem să nu fie folosit de unii clienți pentru a scoate un profit rapid.

Confruntați cu un val neobișnuit de comenzi pentru modelul Spectre, primul Rolls-Royce 100% electric, oficialii mărcii britanice anunță o decizie neobișnuită: cei care achiziționează mașina doar pentru a o revinde în speranța unui profit rapid vor fi incluși pe o „listă neagră”.

„Cei care fac asta sunt trecuți imediat pe o listă neagră și asta este – nu vor mai avea niciodată șansa de a achiziționa modelul din nou”, a declarat CEO-ul Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, pentru revista Car Dealer.

Mai exact, conștient că numărul mare de comenzi va duce la o perioadă lungă de așteptare pentru unii clienți care ar putea deveni nerăbdători, șeful companiei britanice îi avertizează pe cei care și-au făcut planul de a cumpăra electricul Spectre doar pentru a îl revinde rapid și cu profit celor dornici să îl primească fără a aștepta că riscă intrarea pe o „listă neagră”. Prezența pe această listă atrage după sine imposibilitatea de a mai cumpăra un model al mărcii în viitor.

Este interesant că o astfel de declarație este făcută cu luni bune înainte ca mașina să ajungă la primii clienți. Rolls-Royce Spectre, model electric care are un preț de circa 350.000 de lire sterline (cca. 410.000 de euro) și o autonomie anunțată de producător de până la 520 km va ajunge la clienți începând cu al patrulea trimestru din acest an.

Conform lui Torsten Müller-Ötvös, acest prim model electric Rolls-Royce este atât de dorit de clienți încât numărul de comenzi deja primite ar putea duce la o schimbare a mixului de producție din uzina mărcii, măsură care ar putea fi luată pentru a livra mai rapid vehiculul.

Tot șeful mărcii Rolls-Royce a comparat avantajul de a fi văzut într-un Spectre – nu doar primul model electric al brandului britanic, ci și primul al tuturor mărcilor de mașini ultralux – cu cel de a utiliza primul iPhone al celor de la Apple.

Oricine dorește să plaseze o comandă pentru această mașină trebuie să treacă printr-un proces detaliat de verificare al celor de la Rolls-Royce, a mai menționat Müller-Ötvös, adăugând și că 40% dintre cumpărătorii Spectre sunt noi pentru brand.

Conform celor de la Car Dealer, în ciuda amenințărilor lui Müller-Ötvös cu privire la revânzarea mașinii pentru profit, un important dealer de supercaruri din Marea Britanie, Tom Hartley, spune că a acceptat deja să cumpere două Spectre de la viitori clienți care au plasat comenzi.

„Banii vorbesc, iar producătorii nu vor opri niciodată antreprenorii și aristocrați să-și vândă mașinile”, a spus Hartley pentru Car Dealer.

Citește și:

Leave a Comment