Share

Celtic Glasgow – CFR Cluj 2 – 0: Desculți în ploaie

CFR Cluj a fost învinsă de Celtic Glasgow cu 2 – 0 în cel de-al doilea meci din grupele Europa League. Campioana Scoţiei s-a răzbunat pe clujeni și le-a furat primul loc în grupă.

Pe o ploaie continuă și enervantă, dar pe un gazon excelent și cu un public impresionant, CFR Cluj nu a reușit să se ridice la nivelul fotbalului prestat de campiona Scoției și a pierdut fără drept de apel.

Celtic s-a impus prin golurile marcate de francezul Odsonne Edouard (20) şi de norvegianul Mohamed Elyounoussi (59).

Scoțienii au arătat un plus de viteză, forţă şi determinare, reuşind să îşi ia revanşa după ce fuseseră eliminați de CFR din preliminariile Ligii Campionilor, clujenii câştigând în august cu 4-3 pe Celtic Park.

Jucătorii din Glasgow au avut primele ocazii prin fundaşul francez Jullien, ambele după faze fixe, dar Arlauskis a salvat senzaţional în min. 11, iar apoi apărătorul a trimis peste poartă (12).

Gazdele au deschis scorul în minutul 20, când Edouard a marcat cu capul, din centrarea lui Bolingoli, care nu a putut fi blocat de Susic.

Bolingoli a tras periculos cu exteriorul, puţin peste poartă (23), dar CFR a izbutit să dea replica trei minute mai târziu, din lovitură liberă, prin Deac, dar Forster a respins, ardelenii au trimis balonul în lasă prin Boli, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Gazdele şi-au mai creat situaţii bune până la pauză, dar şutul lui Edouard (35) a fost blocat de Burcă, iar mingea expediată de Bolingoli din afara careului (44) a fost prinsă de Arlauskis.

Caracteristicile jocului nu s-au schimbat nici în repriza secundă, Celtic marcând la prima sa ocazie de gol, în min. 59, prin Mohamed Elyounoussi, cu un şut deviat, după o minge întoarsă de James Forrest.

CFR a încercat să fie mai ofensivă şi acelaşi Deac a fost aproape de gol, însă şutul său din unghi a fost respins de Forster (64). În ciuda eforturilor, campioana României nu a reuşit să fie cu adevărat periculoasă.

Celtic şi-a creat în continuare situaţii de gol, dar şutul lui Forrest a fost reţinut în doi timpi de Arlauskis (66), Christie a fost imprecis (79, 81), ca şi Edouard (85), blocat in extremis de Boli (89).

Celtic este liderul grupei după acest succes, iar CFR coboară pe locul al treilea, având în vedere victoria reuşită de Lazio, 2-1 cu Rennes.

În etapa a treia, pe 24 octombrie, vor avea loc meciurile Celtic – Lazio şi Rennes – CFR Cluj.

Leave a Comment