Share

Cele mai scumpe ceasuri din lume. Piese spectaculoase de la Hublot și Roger Dubuis

Sunt puțini cei care au văzut vreodată un ceas de lux care intră în categoria pieselor de peste 1 milion de dolari. Mult mai puțini sunt cei care atins o astfel de piesă. Iar cei care își permit să poarte așa ceva la mână sunt doar câțiva și fac parte cu siguranță din categoria celor mai bogați oameni din lume.

Pare o nebunie să achiziționezi un ceas care are un preț de peste 1 milion de dolari. Cu toate acestea, piesele care costă atât de mult sunt cumpărate – la fel ca în cazul mașinilor – încă înainte de a fi prezentate pe piață. Asta pentru că există colecționari pentru care exclusivismul este mai important decât orice pe lume, iar un ceas care costă peste 1 mil. USD nu poate fi decât unul extrem de rar. Iată primele două dintre cele opt opere de artă care fac cinste titulaturii „haute horlogerie” (ceasornicărie de înaltă clasă) și, mai mult decât atât, îl fac chiar și pe un șeic arab să cântărească de mai multe ori înainte de a plăti prețul cerut.

Hublot Classic Fusion Haute Joaillerie „1 Million”

Limitată la doar opt bucăți, această adevărată operă de artă își justifică prețul de 1 milion de dolari prin acoperirrea completă a ceasului și a brățării sale cu nu mai puțin de 1.185 de diamante. Asta pe lângă maeștri ceasornicari care au pus la punct mecanismul. Doar pentru carcasă 15 persoane au lucrat 1800 de ore pentru a tăia diamantele la dimensiunea potrivită și alte 200 de ore pentru a verificarea dimensiunilor și controlul de calitate. Este, fără doar și poate, unul dintre cele mai scumpe ceasuri realizate vreodată de Hublot.

Roger Dubuis Excalibur Quatuor

Un astfel de ceas intră în categoria ceasurilor de peste 1 milion de dolari grație carcasei sale realizată în totalitate din siliciu – conform casei producătoare, primul ceas de produs astfel – un material care are doar jumătate din greutatea titanului, dar este de patru ori mai dur. Dar aste nu este tot. Excalibur Quatuor este cel mai scump ceas realizat vreodată de maestrul Roger Dubuis (pe care echipa lifenews.ro a avut plăcerea de a îl cunoaște chiar la București) și pentru că are în componență Calibrul RD 01 recunoscut pentru cele patru balanciere care lucrează în perechi pentru a compensa efectele gravitației asupra mecanismului mai eficient chiar decât un tourbillon. Roger Dubuis Excalibur Quatuor are un preț de 1 milion de franci elvețieni, ceea ce înseamnă circa 1,125 milioane de dolari.

Detalii despre celelalte șase ceasuri cu prețuri de catalog care depășesc 1 milion de dolari americani veți afla în curând pe lifenews.ro.

Citește și:

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment