Share

Campionii electromobilității în 2019: Tesla, BMW și Renault domină piața europeană

În documentul „Infographics on electromobility”, grupul BMW prezintă cele mai puternice mărci de pe piața vehiculelor electrificate (100% electrice + Plug-In) în primele șapte luni din acest an. Folosind date ale înmatriculărilor de noi vehicule preluate de la IHS Markit, bavarezii dezvăluie care sunt brandurile preferate de clienți în 2019 atât la nivel european cât și la nivel mondial.

Conform documentului menționat, cele mai mari cote de piață la nivel european, aferente înmatriculărilor de autoturisme din perioada ianuarie – iulie 2019, sunt deținute de Tesla (18%), BMW (13%) și Renault (10%). Aceste mărci sunt urmate în clasamentul cotelor de piață de Mitsubishi (8%), Nissan (7%), Hyundai (7%), KIA (7%), Volvo (6%), Volkswagen (6%) și Audi (3%).

Datele IHS Markit, arată și că, în clasamentul mondial, liderul absolut al cotelor de piață este tot Tesla (17%), urmat de chinezii de la BYD (13%) și de BMW și Beijing Auto, ambele cu 5% din piață. Pe locurile următoare se află, în ordine, Volkswagen, Nissan, Roewe, Geely, KIA și Hyundai.

Citește și:

Leave a Comment