Share

Armata română are în dotare 886 de mașini Dacia Duster. 74 tocmai au fost livrate

Automobile Dacia, producătorul SUV-ului de clasă B Duster, a anunțat astăzi livrarea a 74 astfel de vehicule către Ministerul Apărării Naționale.

Predarea vehiculelor a avut loc la sediul Brigăzii 122 Logistice „Muntenia” din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, în prezența lui Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naţionale şi a lui Mihai Bordeanu, director general Automobile Dacia.

Vehiculele livrate sunt destinate misiunilor de poliție militară, precum şi participării personalului MApN la exerciții şi activități de instruire. Este vorba de vehicule 4×4, cu motorizare Blue dCi 115CP, beneficiind de o schemă de culori de tip mozaic, aplicată pe toată suprafața caroseriei, printr-un proces tehnologic desfășurat integral în uzină – o premieră ca procedeu de vopsire industrial.

În plus, vehiculele au fost adaptate special pentru a răspunde exigențelor unor misiuni desfășurate în cele mai dificile condiții, cu elemente de protecție şi cu dotări specifice.

„Pentru noi, colaborarea cu MApN reprezintă cea mai importantă confirmare a atributelor de robustețe şi fiabilitate ale modelului Duster. Sper că militarii care vor utiliza noile vehicule vor descoperi în acestea tovarășe de drum de încredere în misiunile pe care le vor îndeplini – indiferent de anotimp şi de starea șoselelor – în cele mai dificile situații!”, a declarat Mihai Bordeanu, directorul general Dacia.

În perioada 2015-2021, Dacia a livrat Ministerului Apărării Naționale un număr de 886 vehicule Duster.

Citește și:

Leave a Comment