Share

A început spectacolul electrificării de la Frankfurt Motor Show 2019

În această dimineață a început o nouă ediție a Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) de la Frankfurt. Cu o mulțime de absențe importante, dar cu o industrie auto germană pregătită pentu spectacolul electrificării, evenimentul debutează cu lansarea modeleleor produse de BMW, Mini, Opel, și Mercedes-Benz.

Jurnaliștii prezenți încă de la primele ore ale dimineții la centrul expozițional Messe Frankfurt sunt pregătiți pentru „spectacolul electrificării” industriei auto mondiale, conștienți însă că tot ceea ce vor putea experimenta astăzi și mâine – în cele două zile rezervate presei și specialiștilor – reprezintă doar o mica parte din adevărata revoluție prin care trece industria producătoare de mașini. Asta pentru că de la IAA 2019 lipsesc o mulțime de nume importante precum Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Cadillac, Citroen, Chevrolet, Chrysler, Fiat, Dacia, DS, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Rolls – Royce, Toyota sau Volvo. Practic, jumătate dintre mărcile cunoscute au decis să nu participe la expoziția din Germania. Asta neînsemnând însă că nu au ce prezenta, ci, mai degrabă, că au preferat alte canale de promovare a propriilor produse, precum evenimente proprii sau campanii online.

Dincolo de absențele notabile, este demn de luat în seamă că Frankfurt Motor Show 2019 reprezintă un nou pas ferm către electrificarea mașinilor, tendință care se accelerează și tinde să oblige până și cei mai reticenți clienți să accepte că viitorul mașinilor va fi electric sau nu va exista deloc. Un exemplu este chiar prima conferință de presă care va începe la ora 9.30 a României. BMW va deschide balul cu prezentarea unor vehicule care fac parte din strategia NUMBER ONE > NEXT şi cunoscută prin acronimul D+ACES (Design, Condus Autonom, Conectivitate, Electrificare şi Servicii). În standul de la Frankfurt al bavarezilor – mult mai mic decât cel de la edițiile anterioare – la loc de cinste vor sta variantele electrificate ale unor modele precum BMW X3, BMW X1 şi BMW Seria 3 Touring. Totodată, prezentarea BMW Vision M NEXT oferă o avanpremieră a condusului în viitor motorizării în forma sa cea mai sportivă. Desigur, alături de acestea se vor afla și noutăți mai puțin „verzi” precum BMW X6, BMW Seria 1 sau BMW Seria 8 Gran Coupé, însă chiar și pentru acestea vor exista, în viitorul deloc îndepărtat variante cu sisteme electrificate de propulsie.

Imediat după prezentarea noii game BMW, marca soră Mini va avea și ea partea sa de spectacol, iar vedeta mărcii britanice la Frankfurt este Mini Cooper SE. Alături de acesta se va afla Mini Cooper SE Countryman ALL4 model plug-in hybrid care are acum o autonomie cu 30% mai mare.

Aflați mai multe despre Frankfurt Motor Show 2019

După ora 9.00 va începe prezentarea celor de la Opel, recent intrați sub aripa grupului francez PSA Peugeot Citroen. Pe lângă variante îmbunătățite ale modelelor Astra și Grandland X, germanii au la stand noul Corsa, model care, pe lângă variante cu motoare convenționale are acum în portofoliu și un sistem de propulsie 100% electric. Pentru a putea descopri transformările de sub capota vehiculelor sale, Opel oferă vizitatorilor posibilitatea de a studia mașinile cu raze X. Grație unor tablete dotate cu tehnologie specială de realitate augmentată vizitatorii standului vor putea beneficia de o vedere virtuală a amplasării sistemului de propulsie și a bateriilor amplasate pe modelele Corsa-e și Grandland X Hybrid4.

Acestea sunt doar câteva dintre premierele de la IAA 2019, la expoziția din Frankfurt fiind pregătite să apară apoi în lumina reflectoarelor modele ale mărcilor Mercedes-Benz, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Volkswagen, Audi, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda, Honda și Renault.

LifeNews.ro vă va prezenta pe tot parcursul zilei informații de ultimă oră despre premierele mondiale de la Frankfurt Motor Show.

IAA Frankfurt
IAA Frankfurt

Citește și:

Leave a Comment