Share
Dacia Duster facelift, lansat în câteva luni cu mici modificări stilistice, un nou ecran multimedia și transmisie EDC

Dacia Duster facelift, lansat în câteva luni cu mici modificări stilistice, un nou ecran multimedia și transmisie EDC

Singurul SUV din gama Dacia va primi în această vară o binemeritată modernizare care se va limita la mici detalii estetice, un nou ecran pentru sistemul multimedia și revenirea cutiei de viteze cu dublu ambreiaj.

Confirmată deja de directorul general Dacia, lansarea din acest an a unui facelift pentru Dacia Duster va avea loc, conform presei franceze, în luna septembrie. Este vorba doar despre o modificare lejeră a actualului SUV, o nouă generație cu modificări profunde fiind așteptată în 2024.

După ce și-a păcălit unii dintre fani pe 1 aprilie cu un scurt clip în care anunța lansarea „Dustar” în spațiu, Dacia este foarte aproape de un eveniment cât se poate de real care va faci din 2021 cel mai bogat an în lansări din istoria mărcii. Astfel după intrarea pe piață a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway și deschiderea comenzilor pentru primul vehicul electric al mărcii, Spring, brandul românesc deținut de grupul Renault pregătește prezentarea Duster Faza 2.

Scopul acestui facelift este aducerea tuturor modelelor mărcii la același limbaj de design. Prin urmare, Dacia Duster Faza 2 va implica dotarea mașinii cu blocuri optice față și spate asemănătoare celor existente în prezent pe Logan, Sandero sau Spring. Micul SUV de clasă B va beneficia, de asemenea, de o grilă mai impunătoare a radiatorului, fapt ce va genera și o ușoară coborâre a bării de protecție. Schimbările se vor manifesta strict în zonele elementelor din plastic ale caroseriei, fără a fi implicate și suprafețele metalice.

Nici în interior nu sunt așteptate modificări importante. În afara câtorva tușe care nu schimbă actualul aspect, planșa de bord va avea un singur element nou, bine definit. Este vorba despre noul sistem multimedia descoperit de cei care au văzut deja noile Logan și Sandero.

Citește și:
– Test Dacia Spring: Dincolo de aparențe

Mult mai importantă poate fi considerată dotarea mașinii cu transmisie cu dublu ambreiaj. De fapt, transmisia EDC revine în dotarea modelului Duster după ce fusese eliminată. Cei care se așteptau la includerea unui sistem hibrid în gama de motoare Dacia Duster vor trebui să mai aștepte. Conform jurnaliștilor francezi acest eveniment important pentru Dacia va avea loc odată cu prezentarea crossover-ului care înlocuiește modelele MCV și Lodgy.

Apoi, în 2024, odată cu dezvoltarea SUV-ului Duster pe noua platformă CMF-B a grupului Renault, sistemul hibrid va putea fi adăugat cu ușurință gamei. Doar că prețul nu îi va încânta prea tare pe cei obișnuiți ca mașinile mărcii să aibă prețuri foarte reduse.

Citește și:

Leave a Comment