Share
Daimler oferă compensații de 1.000 de euro angajaților săi pentru perioada pandemiei

Daimler oferă compensații de 1.000 de euro angajaților săi pentru perioada pandemiei

Grupul german Daimler, deținătorul mărcii Mercedes-Benz, a anunțat că va oferi câte 1.000 de euro angajaților săi ca suport pentru perioada dificilă a pandemiei.

Wilfried Porth, directorul de reusrse un+mane al grupului Daimler, a anunțat că fiecare angajat al companiei va primi un bonus de 1.000 de euro pentru a compensa provocările din perioada dificilă a pandemiei.

„Din cauza coronavirusului 2020 a fost un an deosebit de provocator. În această perioadă cu totul deosebită compania a putut conta întotdeauna pe flexibilitatea și disponibilitatea forței sale de muncă”, a declarat Wilfried Porth.

Deși nu este încă foarte clar dacă această compensație va fi acordată angajaților Dainler din întreaga lume, un purtător de cuvânt al grupului a explicat că sunt eligibile toate cele aproximativ 160.000 de persoane aflate pe șatele de plată din Germania.

Continuă disputa dintre Daimler și Nokia

Începută cu ani în urmă, disputa dintre Nokia și Daimler pe tema licențelor pentru soft-urile utilizate în dotarea mașinilor grupului german este departe de final. În urmă cu câteva zile un tribunal german și-a declinat competența trimițând procesul către Curtea Europeană de Justiție (CEJ). Aste pentru că judecătorii germani sunt de părere că există neclarități în legislația europeană privind patentele.

Lungul șir de procese care a pus față în față Nokia și Daimler a pornit de la proprietatea tehnologiilor utilizate de rețelele 4G care furnizează informații vehiculelor conectate. Pe măsură ce noi informații au fost scoase la iveală în timpul proceselor, oficialii Comisiei Europene au conștientizat, se pare, că legislația actuală nu acoperă toate domeniile în care tehnologia folosită la rețelele de telefonie mobilă interferă cu cea din interiorul mașinilor.

Astfel, chiar și vicepreședintele Comisieie Europene, Margrete Vestager, consideră că ajungerea procesului la CEJ va aduce multe clarificări. „Faptul cpă instanțele europene se vor pronunța cu privire la aceste întrebări foarte dificile este o evoluție binevenită. După cum știți avem cazuri dificile exact în acest domeniu”, a declarat Margrete Vestager.

Cu venituri anuale de circa 1,4 miliarde de euro doar din vânzarea licențelor sale, Nokia acuză în continuare Daimler de neplata sumelor care i se cuvin companiei finlandeze. „Daimler folosește tehnologia Nokia de 14 ani și a căutat orice cale de a evita plata. Având în vedere această decizie vom lua în considerare opțiunile avute în continuare”, aau menționat oficialii Nokia printr-un comunicat.

Leave a Comment