Share
Producătorul de arme Kalashnicov întră sub controlul unui fost ministru rus

Producătorul de arme Kalashnicov întră sub controlul unui fost ministru rus

Compania care produce armele Kalashnikov a anunțat că pachetul de control al fabricantului rus de arme a fost preluat de TKH-Invest.

Alan Lushnikov, fost ministru adjunct al transporturilor între 2017 şi 2018, a achiziţionat o participaţie de 75%, minus o acţiune, la societatea Kalaşnikov prin intermediul firmei TKH-Invest.

Lushnikov a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni de la ministrul adjunct al apărării Aleksei Krivoruciko, care figurează printre responsabilii ruşi de rang înalt aflaţi pe lista cu sancţiuni a Uniunii Europene pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, un critic al Kremlinului.

Conglomeratul militaro-industrial de stat Rostec deţine restul de 25% plus o acţiune la Kalashnikov.

Societatea Kalashnikov nu a divulgat termenii tranzacţiei, însă o sursă de pe piaţa financiară rusă a declarat pentru ziarul economic moscovit Kommersant că tranzacţia s-ar ridica la 1 miliard de ruble (12,91 milioane de dolari).

Fabricantul de arme rusesc se află sub incidenţa sancţiunilor SUA încă din 2014, ca urmare a anexării de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea şi a sprijinului acordat de Rusia rebelilor separatişti din estul Ucrainei.

Societatea Kalashnikov este responsabilă pentru 95% din producţia de arme uşoare în Rusia. În ultimii ani, fabricantul rus şi-a diversificat gama, producând de asemenea armament de înaltă precizie, drone, vedete militare şi civile.

Leave a Comment