Share
Tesla are în plan construirea unei noi uzine de 1 mld. USD după cea din Germania

Tesla are în plan construirea unei noi uzine de 1 mld. USD după cea din Germania

După ce au început construirea unei noi uzine în Germania, americanii de la Tesla au în plan o nouă facilitate de producție în Statele Unite.

Oficialii statului american Texas au dezvăluit că Tesla are în plan construirea unei noi uzine în partea de sud-vest a Statelor Unite.

Conform documentelor făcute publice de autoritățile din Texas țintele pentru construirea unui noi „mari uzine” a Tesla sunt în prezent statele americane Texas și Oklahoma, însă decizia va fi luată în fucnție de facilitățile oferite constructorului auto controlat de miliardarul Elon Musk.

Primele date arată că în noua uzină vor fi asamblate atât noul pick-up electric al Tesla cât și SUV-ul Model Y. Oficialii din Travis County, Texas susțin și că investiția totală promisă este de circa 1 miliard de dolari și ca crea 5.000 de locuri de muncă.

Deși jurnaliștii Reuters au încercat să obțină o confirmare a acestei informații de la Elon Musk sau alți oficiali tesla, aceștia nu au putut fi contactați. În schimb, Sean Kouplen, secretarul de stat pentru comerț din Oklahoma a menționat că „am pus la punct un pachet financiar convingător, stimulant și, mai ales, bazat pe performanță pentru a atrage Tesla în Oklahoma”.

În prezent, capacitățile de producție ale Tesla din Statele Unite nu par suficient de mari pentru a susține producția gamei de produse în creștere a constructorului american de vehicule electrice. În ultima perioadă compania a fost nevoită să amplaseze un cort de mari dimesniuni lângă uzina din Feemont, California, pentru a ăși extinde capacitatea.

Tesla se extinde și în Europa

În toamna anului trecut au apărut primele informații oficiale cu privire la prima uzină Tesla din Europa. În luna octombrie, Elon Musk, același care deține și SpaceX, compania care a lansat cu câteva zile în urmă primii astronauți americani în spațiu după 10 ani, menționa că facilitatea de producție va fi amplasată lângă Berlin.

Ulterior au apărut noi informații conform cărora construcția uzinei din Germania va începe chiar în acest an, va avea un cost de până la 4 miliarde de euro, iar producătorul va angaja circa 10.000 de oameni.

Citește și:

Leave a Comment