Share
Rusia a devenit cea mai mare piață a grupului Renault

Rusia a devenit cea mai mare piață a grupului Renault

Oficialii grupului francez Renault, din care face parte și Dacia, au anunțat astăzi rezultatele înregistrate în primul trimestru din 2020. Conform acestora, Franța nu mai este cea mai mare piață a grupului, iar veniturile la nivel global au scăzut cu 19,2% până la 10,12 milioane de euro.

Grupul francez Renault, propritarul Automobile Dacia, a raportat astăzi o scădere de 19,2% a veniturilor din primul trimestru şi un trecul al vânzărilor de vehicule cu 25,9%.

Datele reflectă din plin efectele pandemiei cauzate de coronavirus, Renault anunțând, de altfel, că nu pot fi făcute deloc prognoze financiare pentru anul în curs.

Foarte important, pentru prima dată în istoria companiei, în primul trimestru al acestui an Franţa nu a mai fost principala piaţă a grupului Renault. Cu 115.713 autoturisme şi utilitare Rusia a preluat poziția de lider al vânzărilor grupului renault, în timp ce în Franța au fost vândute doar 110.467 unităţi. Pe poziția a treia în ierarhia piețelor grupului francez se află Germania, cu 43.298 de unități. Ca urmare a acestor date, nu mai puțin de 29,04% din totalul vânzărilor de vehicule ale grupului au avut loc în Rusia.

La nivel global, vânzările Renault au scăzut cu mai bine de un sfert, până la 672.962 de vehicule. În Europa, vânzările Groupe Renault au scăzut cu 36% până la 321.756 unităţi, cu un declin accelerat spre sfârşitul trimestrului din cauza închiderii activităţilor industriale şi comerciale ale grupului.

În cadrul grupului, marca Dacia a raportat un important declin al vânzărilor, acestea reducându-se față de primul trimestru din 2019 cu 40,1%, până la doar 110.279 unități. În același timp, vânzările mărcii Renault s-au redus cu 25,9% până la 427.929 unități. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de marca Alpine, – 74%.

Oficialii Renault subliniază că este important să repornească activităţile comerciale şi de producţie în ţările unde condiţiile de siguranţă permit acest lucru adăugând și că vor implementa toate măsurile necesare pentru a răspunde eficient la cererea comercială.

Leave a Comment