Share
Volkswagen plătește 620 mil. euro reclamanților germani din procesul Dieselgate

Volkswagen plătește 620 mil. euro reclamanților germani din procesul Dieselgate

Grupul german Volkswagen va plăti 620 de milioane de euro pentru a finaliza un acord cu 200.000 dintre cei 260.000 de reclamanţi care au luat parte la primul proces colectiv din Germania demarat ca urmare a scandalului Dieselgate.

Volkswagen AG a anunţat că a încheiat acorduri cu 200.000 din cei 260.000 de reclamanţi care au luat parte la un proces colectiv din Germania generat de scandalul Dieselgate.

Acest acord este unul dintre primele de acest fel din Germania, statul european permițând doar de anul trecut procesele colective.

În cazurile Volkswagen, reclamanţii individuali sunt reprezentaţi de Federaţia asociaţiilor de consumatori din Germania (VZBV), care acuză VW de falsificarea rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Încă 21.000 de cazuri sunt reanalizate pentru posibile despăgubiri, sumele fiind cuprinse între 1.350 şi 6.250 euro pe maşină, iar termenul limită pentru încheierea înţelegerii a fost prelungit până în 30 aprilie, a informat VW. Suma exactă depinde de data fabricării maşinii şi de model.

În total, Volkswagen va plăti 620 de milioane de euro. Cel mai mare producător auto european a rezervat în bugetul său suma de 830 de milioane de euro pentru a acoperi costurilor procesului cu VZBV.

Pe plan global, de la demararea proceselor interntate de clienți, Volkswagen a plătit pentru implicarea în scandalul emisiilor peste 30 de miliarde de euro.

Citește și:

Leave a Comment