Share

Toyota a prezentat a cincea generație Prius. În Europa, doar PHEV

Noua generație Toyota Prius mizează acum pe reducerea consumului dar, mai ales, pe design și performanțe.

Lansarea celei de a cincea generații Toyota Prius aduce în atenție o schimbare importantă în strategia producătorului nipon cu privire la acest model. Spre deosebire de generațiile anterioare, care mizau pe un consum redus de carburant grație unui sistem hibrid performant, cea de-a cincea adaugă un plus de atractivitate.

Păstrând o siluetă familiară, designerii niponi au reușit să imprime modelului aspectul unuia sportiv. Iar sportivitatea nu este doar o iluzie. Varianta PHEV a noului Prius – singura care va fi comercializată în Europa – dezvoltă peste 200 CP, mult peste ceea ce ofereau generațiile anterioare.

Cei 213 CP ai noului Prius sunt rezultați dintr-un sistem hibrid cu încărcare la priză care alătură un motor termic de 2.0 litri alimentat cu benzină și unul electric alimentat de o baterie litiu-ion de generație nouă (13,6 kWh) care, la nevoie, poate asigura deplasarea complet electrică pe o distanță cu 50% mai mare decât în cazul vechii generații. În plus, pentru maximizarea eficienței, Toyota a dotat noul Prius cu celule fotovoltaice pe plafon.

Noul model Toyota Prius este mai mic față de generația anterioară. Înălțimea a fost redusă cu 50 mm, iar lungimea cu 46 mm. Ampatamentul a crescut însă cu 50 mm, iar lățimea cu 22 mm.

Pe alte piețe ale lumii, Toyota va oferi și o varianta clasic hibridă hybrid clasic pe alte piețe. Datele tehnice complete vor fi dezvăluite în 5 decembrie, atunci când va fi prezentată versiunea europeană a modelului Toyota Prius.

Interiorul vehiculului este împărțit în trei zone în conformitate cu noua „arhitectură insulară” a modelului Prius – modulul șoferului, panoul de instrumente și elementele înconjurătoare.

Mai multe detalii despre versiunea europeană a modelului Toyota Prius vor fi disponibile în luna decembrie.

Citește și:

Leave a Comment