Share

Tesla Model Y tot mai aproape de o variantă modernizată

Tesla Model Y va beneficia de câteva modificări importante în următoarele luni, o versiune modernizată fiind pregătită să intre în producție până la jumătatea lui 2024.

Producătorul american de mașini electrice Tesla se află foarte aproape de intrarea în producție a unei versiuni îmbunătățite a Model Y, vehicul care s-a dovedit o adevărată comoară pentru companie.

Conform Bloomberg, la uzina din Shanghai, China, a companiei americane există deja planurile noului vehicul, modificările vizate având rolul de a poziționa mai bine Model Y în lupta tot mai acerbă cu concurenții din marele stat asiatic.

Conform unor surse din cadrul uzinei din China, Tesla derulează deja acolo activitățile de pregătire pentru intrarea în producție a noii versiuni Model Y. Producția de serie ar putea începe până la jumătatea anului 1924.

Versiunea din 2024 a Tesla Model Y va beneficia de schimbări atât în exterior cât și în interior, unele mult mai evidente decât cea mai recentă actualizare din octombrie care a adăugat doar noi jante și iluminare ambientală.

Zona din uzina chineză în care va debuta asamblarea facelitft-ului Model Y este deja închisă și va rămâne așa pentru câteva săptămâni, timp în care vor fi efectuate modificări pe linia de producție. Ulterior sunt așteptate noi ajustări ale fluxului de lucru.

Înființată în 2019, fabrica din Shanghai produce în prezent peste jumătate dintre mașinile Tesla livrate la nivel mondial. Lansat în 2020, Model Y s-a dovedit extrem de popular, situându-se acum printre cele mai bine vândute modele electrice din lume și chiar pe primul loc în Europa. Cu toate acestea nu există încă informații despre schimbări operate la uzina Tesla din Germania, acolo unde este asamblat, de asemenea, Model Y.

La începutul lui 2023 Tesla și-a modernizat sedanul Model 3, aflat pe șosele de șase ani, dându-i un aspect mai elegant și o autonomie mai mare.

Citește și:

Leave a Comment