Share

Președintele SUA: China este o bombă cu ceas în multe privințe

Preşedintele american Joe Biden a declarat că cel mai mare rival al SUA, China, este o bombă cu ceas care stârneşte motive de îngrijorare.

„China este o bombă cu ceas în multe privinţe”, a declarat preşedintele democrat Joe Biden în timpul unei deplasări în Utah explicând că statul asiatic are mari probleme de natură economică şi o forţă de muncă îmbătrânită.

Preşedintele Biden a subliniat că ţara asiatică se confruntă cu un şomaj ridicat şi că forţa de muncă îmbătrâneşte. Din această cauză „China are probleme”, a spus el. În opinia sa, acest lucru stârneşte motive de îngrijorare pentru că atunci „când oamenii răi au probleme, fac lucruri rele”.

Conform AFP, la sfârşitul lunii iunie, preşedintele american a deranjat Beijingul afirmând că omologul său Xi Jinping aparţine categoriei „dictatorilor”, un comentariu văzut ca o „provocare” de către diplomaţia chineză.

Totuşi, preşedintele american a dat asigurări că încearcă să menţină „o relaţie raţională cu China”.

„Nu îi doresc niciun rău Chinei, doar observ”, a spus Biden.

Washingtonul şi-a relansat recent dialogul cu China printr-o succesiune de vizite ale unor înalţi oficiali americani la Beijing, inclusiv a şefului diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Leave a Comment