Share

Premierul Ciolacu: „Comisioanele bancare nu vor creşte în România”

În urma întâlnirii avute cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu reprezentanţii celor mai importante bănci din România, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că s-a ajuns la un acord astfel încât comisioanele bancare să nu fie majorate.

„Comisioanele bancare nu vor creşte în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Acesta este acordul la care am ajuns astăzi cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu reprezentanţii celor mai importante bănci din România, dar şi cu cei ai BNR. Mă bucur că argumentele aduse au fost pe deplin înţelese şi le mulţumesc pentru deschiderea la dialog. Dialogul este calea prin care putem găsi cele mai bune soluţii atât pentru oameni, cât şi pentru economie”, a menționat Marcel Ciolacu.

Potrivit Guvernului, punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale pentru combaterea evaziunii şi menţinerea comisioanelor bancare la nivelul actual au fost principalele teme discutate în cadrul întâlnirii avute de premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor.

„România nu are o problemă economică. Avem resurse naturale şi forţă de muncă bine calificată, investiţii străine în creştere şi un nivel ridicat al investiţiilor publice. Pentru a asigura sustenabilitatea economică avem nevoie însă de combaterea evaziunii, reducerea cheltuielilor bugetare şi creşterea performanţei în administraţia publică. Ne-am asumat cu fermitate aceste obiective şi le vom atinge prin aplicarea pachetului de măsuri economice”, au afirmat oficialii de la Palatul Victoria.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Asociaţiei Române a Băncilor au stabilit ieri un mecanism permanent de consultare la care să participe şi Banca Naţională a României.

Din partea Guvernului, la întâlnirea cu bancherii au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş și şeful Cancelariei prim-ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Leave a Comment