Share

Pirelli, parteneriat cu Goodwood Festival of Speed

Goodwood Estate a anunțat încheierea unui parteneriat pe termen lung cu Pirelli, care va deveni furnizorul exclusiv de anvelope al evenimentului anual emblematic, Festivalul Vitezei de la Goodwood. În acest an evenimentul va avea loc în perioada 13 – 16 iulie.

Producătorul de anvelope Pirelli este partenerul exclusiv de anvelope pentru Formula 1 din anul 2011 și unicul furnizor al Campionatului Mondial de Raliuri. Din 2023 va lucra alături de Goodwood pentru a crea o serie de activări interesante pe parcursul evenimentului, atât în timpul cursei pe deal, cât și în afara acesteia.

Pirelli va fi prezent la Festivalul Vitezei de la Goodwood cu două spații de expoziție ce vor ilustra elemente cheie ale companiei: 150 de ani de evoluție în produse de înaltă tehnologie, spirit de competiție, artă și cutură, precum și sustenabilitate. Unul dintre spații va fi dedicat emblematicei familii de anvelope, P Zero, unde vor fi prezentate în avanpremieră trei noi produse, pentru a marca iminenta reînnoire a întregii game de vârf Pirelli.

„Pirelli are o reputație remarcabilă în ceea ce privește atât excelența, cât și inovația, calități ce îl transformă într-un partener binevenit al Goodwood. În calitate de lider pe piața anvelopelor de prestigiu și furnizor oficial de anvelope pentru F1, un vârf al motorsportului, suntem încântați să îl avem la bord pentru cea de-a 30-a aniversare a Festivalului Vitezei”, a declarat ducele de Richmond, proprietarul Goodwood Estate.

Organizat pentru prima dată în 1993, Festivalul Vitezei de la Goodwood prezentat de Mastercard este cea mai mare festivitate dedicată industriei auto din lume, desfășurat într-un decor spectaculos în jurul conacului Goodwood din West Sussex, Marea Britanie. Peste 600 de mașini și motociclete care acoperă istoria fenomenală a industriei auto și a sporturilor cu motor participă, alături de figuri legendare din lumea auto. Printre punctele de atracție se numără Future Lab, Electric Avenue, Forest Rally Stage, Padocurile F1, Drivers’ Club, GAS Arena, Cartier Style et Luxe Concours d’Elegance, Expoziția de aviație și Licitația Bonhams.

Fondat în 1872, Pirelli este unul dintre cei mai importanți producători de anvelope din lume. Compania s-a angajat ferm în cercetare și dezvoltare, investind în acest domeniu aproximativ 5,5% din veniturile generate de produsele de înaltă valoare în 2022. Sprijinită de prezența sa în motorsport, care a început la începutul secolului al XX-lea, compania este acum partener pentru peste 350 de competiții.

Leave a Comment