Share

IAA Frankfurt 2019: Mercedes Vision EQS – viitoarea Clasă S dezvăluită sub forma unui concept electric – VIDEO

La câteva minute după ce BMW a prezentat conceptul viitoarei Seria 4, conaționalii de la Mercedes-Benz au ținut să arate și ei așteptatul Vision EQS. Așa cum LifeNews anunța încă de acum o săptămână, conceptul prezentat astăzi la Frankfurt Motor Show (IAA) ascunde liniile viitorului port-drapel Clasa S care ar putea avea o spectaculoasă autonomie de 700 km.

Conceptul Vision EQS este, conform producătorului, un punct de reper în drumul Mercedes-Benz către viitor. La Salonul Internațional Auto de la Frankfurt germanii de la Mercedes-Benz prezintă astfel provocarea viitorului: sustenabilitatea devenită componentă centrală a filozofiei mărcii și aspect major al strategiei corporative. Conceptul Vision EQS îndeplinește deja astăzi aceste aspirații și oferă o perspectivă clară asupra unui viitor model electric de lux.

Având proporțiile unui „arc tensionat”, Vision EQS duce filosofia de design a modelelor EQ către o nouă dimensiune. Efectul sculptural și puternic al designului asigură un aspect maiestuos, aerodinamic și confortabil.

Printre caracteristicile futuristice ale vehiculului se află farurile Digital Light, fiecare cu două module de lentile holografice integrate în centura de lumină exterioară continuă care îmbracă mașina. Logo-ul mărcii este format din 229 stele luminoase, individuale, care formează un spectru de lumină spectaculos din orice unghi. Interacțiunea dintre concept și mediul înconjurător nu se limitează doar la acest joc de lumini. Și grila frontală digitală este scoasă în evidență de 188 LED-uri individuale care prind viață dând un efect tridimensional fascinant.

Autonomie de 700 km

Cu motoare electrice amplasate pe punțile din față și spate și cu o baterie integrată în podea, conceptul Vision EQS asigură o distribuție perfecta a maselor și un echilibru impresionant. Bază pentru așteptatele performanțe de top, sistemul de propulsie permite tracțiunea integrală și o distribuție a cuplului foarte utilă în timpul deplasării cu viteze superioare.

Grație unei puteri de peste 350 kW și a unui cuplu, disponibil aproape intantaneu, de circa 760 Nm, Vision EQS accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4,5 secunde. Și nu numai aceste performanțe sunt impresionante. Strategia inteligentă de utilizare a energiei permite conceptului o autonomie „de până la 700 km, conform WLTP”. Atunci când stațiile de încărcare vor permite puteri de 350 kW, bateria vehiculului va putea fi încărcată până la 80% în mai puțin de 20 de minute. E drept că mai avem de așteptat până ce stațiile de încărcare vor atinge asemenea puteri.

Ar mai fi de menționat că Vision EQS corespunde deja nivelului 3 de conducere autonomă, însă doar pentru deplasările pe autostrada. Conform celor de la Mercedes-Benz, grație unui sistem modulabil de senzori, nivelul de autonomie va putea fi extins în viitor până la o conducere complet automatizată.

Mercedes Vision EQS

Aflați mai multe despre premierele de la Franfurt Motor Show 2019

Mercedes Vision EQS

Citește și:

Leave a Comment