Share

Ceasuri contrafăcute de 7,8 milioane de euro, descoperite în portul Constanța

Garda de Coastă a anunțat că a descoperit ceasuri ale unor mărci diferite, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 7,8 milioane de euro, în portul Constanţa.

Pe lângă ceasuri, au mai fost găsite accesorii auto şi articole de vestimentaţie, susceptibile de contrafacere, în valoare de aproximativ 668.000 de euro.

„În data de 21 iulie, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri sosite din China. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerelor se aflau 5.275 ceasuri diferite mărci, 12.040 accesorii auto şi 12.210 articole de vestimentaţie, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. În context, doar ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro”, anunță Garda de Coastă.

Conform sursei citate, bunurile, cu o valoare de aproximativ 8,4 milioane de euro (circa 42.000.000 de lei) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Citește și:

Leave a Comment